1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ РАЙОНУ, ШАНОВНІ...

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ РАЙОНУ, ШАНОВНІ ЛІКВІДАТОРИ

Тридцять сім років минуло від тієї весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції: «мирний атом» за лічені секунди здолав державні кордони, спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Чорнобильська трагедія опалила долі мільйонів громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають.

 У 2022 році, під час російської агресії, московські орки захопили Чорнобильську АЕС, тоді ж були вчинені провокації з їх сторони, взято в полон захисників ЧАЕС та вивезено частину її обладнання. І лише героїзм наших захисників та атомників зміг зупинити нову масштабну атомну катастрофу. Вони врятували Україну та світ від Чорнобиля-2.

Тому сьогодні слово «Чорнобиль» – це не лише назва місця катастрофи, а й слово-синонім безпрецедентної мужності та героїзму обох поколінь пожежників, військових, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до захисту людей від наслідків «мирного атому».

Щиро дякую усім тим, хто йшов у ядерне пекло рятувати всіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки.

Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Ліквідатори виграли свою війну з мирними атомом і назавжди залишилися Героями. Врятували сотні тисяч життів українців та інших європейських народів.

Теперішнє покоління українців теж виграє свою війну з нашим московським ворогом. А атом завжди буде мирним!

Шановні ліквідатори! Бажаю Вам міцного здоров’я  та довгих років життя. Спокій душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня!

Україна ніколи не забуде вашого подвигу!

Голова

Начальник Болградської

районної військової адміністрації                           Геннадій БАМБУРА