1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА БОЛГРАДЩИНІ ПРОВЕЛИ В...

НА БОЛГРАДЩИНІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ПУТЬ ГЕРОЯ – ПОЛКОВНИКА ОЛЕКСАНДРА МАКАЄВА

Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення, так і наших військових.

Сьогодні мешканці Болградської територіальної громади  зібралися, щоб провести в останній путь полковника Олександра Макаєва, начальника відділу цивільно-військового співробітництва ОК “Південь”, що  віддав життя за Україну, за її незалежність та територіальну цілісність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця.

Віддати шану мужньому захиснику України прийшли близькі, друзі, знайомі, бойові побратими  та вдячні земляки. Схиливши голови в скорботі вони ставали на коліна та покладали квіти перед жалобною процесією.

 «Загинув Герой, який нас боронив. Він назавжди залишиться  у нашій пам’яті, у наших серцях – як воїн, патріот, світла людина. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про  Воїна стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із вами, низько схиляємо голови у скорботі» – зі словами співчуття до родини та близьких загиблого звернувся начальника Болградської РВА Геннадій Бамбура. 

Також зі словами скорботи до присутніх звернулися голова  Болградської районної ради Михайло Садаклієв та  Болградській міській голова Сергій Димитрієв.

Олександр Макаєв завжди був щирою, відкритою, цілеспрямованою людиною та понад усе любив життя. Був хорошим товаришем і бойовим побратимом, завжди готовим прийти на допомогу іншим. Для нас він завжди залишиться взірцем хоробрості та стійкості. Тим, хто був не байдужим до долі України, хто плекав на краще майбутнє і світлий, мирний завтрашній день.

У Олександра  залишились син та мати.

Спи спокійно, Герою.  Добра, світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди  залишаться у наших серцях.

Пам’ять загиблого воїна було вшановано живим коридором, які створили мешканці громади. Відспівування відбулось у Спасо – Преображенському соборі, а поховали мужнього Героя на Болградському міському кладовищі. Останню шану побратиму віддали воєнним салютом. 

Герої не вмирають! Слава героям! Вічна та світла їм пам’ять!