1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДІ ПРОЙШОВ ВІДКРИТИЙ...

У БОЛГРАДІ ПРОЙШОВ ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ ЗІ ВСЕСТИЛЬОВОГО ШИН КАРАТЕ СЕРЕД ДІТЕЙ, ЮНАКІВ ТА ЮНІОРІВ

Минулими вихідними у спортивному залі ЦФЗН «Спорт для всіх» Болградської міської ради, розташованому у другому містечку, свою спортивну майстерність демонстрували понад 80 юних каратистів з Одеської та Вінницької областей віком від 5 до 17 років.

Загалом у Відкритому чемпіонаті, присвяченому Дню захисту дітей, взяли участь 11 команд: клуб Бусі-до, тренер Сергій Цой, (м. Болград), клуб Бесарабський шаолінь ЦФЗН «Спорт для всіх» Болградської міської ради, тренер Сергій Суслін; клуб “Кемпо” с. Каракурт Василівської громади, Георгій Міхнєв; команди міста Ізмаїла – клуб “Каскад”, тренер Аркадій Сердюченко; Федерації Шин Карате України, тренер Олег Шиляєв; та Федерація гадзю-рю карате, тренер Петро Валинщиков; міста Арциз, тренер Юрій Зажиренко; села Приморське Ізмаїльського району – клуб «Кью – кушин карате», тренер Ігор Долбілов; міста Калинівка Вінницької області, клуб Анатолія Карпінського; села Ларжанка Ізмаїльського району, тренер Сергій Чепой, міста Одеса, тренер Вадим Нікітюк.

Хлопці і дівчатка видовищно змагалися в кількох версіях – фулл-конктакт, лайт-контакт, семи-контакт поінт куміте, тримаючи в тонусі як суддів, так і тренерів і рідних, що вболівають за них.

«Від імені Болградського міського голови Сергія Димитрієва і від себе особисто рада вітати вас у Болграді на такому масштабному спортивному змаганні, яке, певна річ, розкриє ще чимало талановитих спортсменів. Втім, тут немає переможців та переможених. Тут є здоровий дух суперництва. Я бажаю вам успіхів та яскравих вражень, а також підкорення нових вершин. І, звичайно, якнайшвидшого настання світу і нашої спільної Перемоги. А Болградська міська рада й надалі всіляко сприятиме розвитку спорту», – відкриваючи чемпіонат, звернулася до присутніх секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Зазначимо, що організатором Відкритого чемпіонату з всестильового Шин Карате серед дітей, юнаків та юніорів виступила Всеукраїнська Всестильова Федерація Бойових Мистецтв, президентом якої є Сергій Цой, він же тренер болградського клубу «Бусі-до».

«Я радий, що незважаючи на всі складнощі сьогоднішнього часу, нам вдалося провести спортивний захід такого рівня. Це важливо для підростаючого покоління, дякую кожному з вас за вагомий внесок у розвиток та популяризацію бойових мистецтв у Бессарабії», – зазначив Сергій Цой, вручивши кожному тренеру клубів-учасників Подяки. Вона була передана і Болградському міському голові Сергію Димитрієву.

І, звісно, було урочисте нагородження юних каратистів.

Додамо, що метою відкритого чемпіонату є підвищення рівня майстерності спортсменів, зміцнення дружніх зв’язків між спортивними клубами бойових мистецтв. І цього дня вона, можна сказати, була досягнута. Проте досконалості немає межі. Отже, будуть нові зустрічі, нові змагання. Побажаємо, щоб вони проходили вже під мирним небом.

За інформацією Болградської міської ради