1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОФОРМЛЕННЯ ВІДПУСТКИ ЗА СТАНОМ...

ОФОРМЛЕННЯ ВІДПУСТКИ ЗА СТАНОМ ЗДОРОВ’Я ЧИ ЗВІЛЬНЕННЯ ІЗ ЗСУ СПРОСТИЛИ

Для оформлення відпустки за станом здоров’я чи звільнення з лав Збройних сил можна не повертатися до військової частини. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану» підписав Президент України Володимир Зеленський.

Таким чином, у період дії воєнного стану військовослужбовці, які отримали рішення по відпустку для лікування або звільнення з військової служби, згідно з висновком ВЛК, а також ті, які були визнані непридатними до військової служби, не повертаються до військової частини для оформлення відпустки за станом здоров’я або звільнення.

Їх одразу направлятимуть до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для отримання необхідних документів з військової частини щодо відпустки або звільнення з військової служби.

Це стало можливим завдяки тому, що тепер всі необхідні документи від військової частини можна отримати за допомогою електронного документообігу безпосередньо в ТЦК та СЦ.