1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА РОЗГЛЯНУЛИ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА РОЗГЛЯНУЛИ МОЖЛИВІСТЬ ЗБІЛЬШЕННЯ ФОНДУ ЗАХИСНИХ СПОРУД ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В БОЛГРАДСЬКІЙ ОТГ

З початку агресії російської федерації проти України питання оборони, мобілізації та безпеки стали пріоритетними в діяльності Болградської районної військової (державної) адміністрації.

Сьогодні під головуванням начальника Болградської РВА Геннадія Бамбури спільно з першим заступником голови Болградської райдержадміністрації Денисом Байлуком,  Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим, представниками Болградського районного управління ДСНС та поліції відбулась нарада з питань організації обліку утримання та облаштування захисних споруд цивільного захисту на території Болградської громади.

Під час наради було зазначено, що у Болградській громаді  знаходяться  12 ПРУ з них 7 у підпорядкуванні Болградської міської ради та 13 найпростіших укриттів, із них у підпорядкуванні міської ради – 11.

Наразі в Болградській громаді вживаються заходи з метою збільшення фонду захисних споруд цивільного захисту.

Рішенням Болградської міської ради від 29.06.2023 № 1714-VIII передбачене виділення у рамках програми цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки Болградської територіальної громади на 2021-2024 роки облаштування 3 захисних споруд цивільного захисту на об’єктах відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської  міської ради у сумі 1758,85 тис.грн.

В 2023 році розпочата робота щодо будівництва споруди цивільного захисту (найпростішого укриття) в Табаківському ліцеї Болградської міської ради потужністю на 200 осіб. Введення в експлуатацію заплановано до кінця поточного року.

За результатами наради Болградській міській раді було рекомендовано створити робочу групу з обстеження підвальних приміщень багатоповерхових будинків у м. Болграді з метою визначення їх придатності для укриття населення, вирішення питання забезпечення доступності, облаштування  та постановки їх на облік у встановленому порядку.