1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВИДАЧА ПОСВІДЧЕННЯ СІМʼЯМ ЗНИКЛИХ...

ВИДАЧА ПОСВІДЧЕННЯ СІМʼЯМ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ МАЄ БУТИ МАКСИМАЛЬНО СПРОЩЕНА

Про це йшлося на нараді Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, яка відбулася 7 липня під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

▪️Від регіональних координаторів Уповноваженого зі зниклих безвісти до Мінреінтеграції надійшла інформація, що у ряді областей територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) відмовлялися видавати людям відповідні посвідчення без надання додаткових документів. Це стало причиною розгляду даного питання на Коордштабі.

▪️Як повідомив представник Міноборони, витяг з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, є підставою для видачі ТЦК посвідчення члена родини зниклого безвісти. А також додав, що наразі бланків посвідчень достатньо.

▪️Однак для більш чіткого врегулювання та спрощення процедури видачі таких посвідчень Міноборони напрацьовує зміни до Постанови КМУ № 379 від 28.05.1993.

▪️За результатами обговорення цього питання Ірина Верещук доручила Міноборони протягом тижня надіслати в усі ТЦК роз’яснення щодо порядку видачі посвідчень членів сімей осіб, зниклих безвісти.

#Мінреінтеграції