1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

З підсумками діяльності КНП «Болградська центральна районна лікарня» за I півріччя  2023 року ознайомив присутніх генеральний директор КНП «Болградська центральна районна лікарня» Болградської міської ради Віктор Дішлі.  Він зазначив, що КНП «Болградська ЦРЛ»  є  лікувально-профілактичним закладом, який забезпечує стаціонарну та амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню Болградського району і належить до установ II рівня надання медичної допомоги після проведених в районі заходів з реформування охорони здоров’я.  Станом на 01 червня 2023 року ліжковий фонд Болградської  ЦРЛ складає 170 ліжок. Медична допомога надається наступними кадрами:  лікарі штатні – 55 осіб,  середній медичній  персонал –121 осіб.

За 1 півріччя 2023 р. на стаціонарних ліжках було проліковано 2702 хворих,  за  аналогічний період минулого року 2328 (більше на 16,1%). В першому півріччі 2023 року від НСЗУ було отримано  34037868,23 грн. Від надання платних медичних послуг надійшло коштів у сумі  461856,56 грн. Отримано благодійних внесків, грантів та дарунків на загальну суму 714877,20 грн.

У звітному періоду Благодійною організацією «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»  (БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ») в рамках проекту «HealthLink: Посилення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні» за фінансової підтримки Уряду США безкоштовно передано КНП «Болградська ЦРЛ» кисневу станцію потужністю 500 л/хв. Це створює можливість забезпечити киснем додатково 60 ліжок. Вказане обладнання встановлено та підключено до існуючій мережі киснепостачання за рахунок коштів Болградської міської ради.

Також за рахунок коштів місцевого бюджету для лікарні придбано електроміограф та автоматичні зовнішні дефібрилятори, кольпоскоп, електрохірургічна система, офтальмологічне обладнання (автоматичний рефрактометр, автоматичний периметр, фундус-камера), діагностувальний спірометр, система для ЛОР огляду/терапевтичних процедур (на умовах співфінансування), меблі та обладнання для харчоблоку, медичне обладнання для фізіотерапії та реабілітації (апарат лазерної терапії, інтелектуальна система для моторизованої терапії для реабілітації нижніх та верхніх кінцівок, апарат для електротерапії, апарат для пресотерапії, апарат ультразвукової терапії, ртутно-кварцовий опромінювач, апарат для УВЧ-терапії, апарат лікувальний імпульсним магнітним полем).

Крім того в 2023 році отримано 6 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) високого класу, в тому числі 2 – від департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації. Протягом 2023 року від благодійної організації International Medical Corps отримано благодійну допомогу у вигляді лікарських засобів, виробів медичного призначення та основних засобів (у тому числі дизельний генератор потужністю 107 кВт/год) на загальну суму 3736891,97 грн.

Також генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ Віктор Дішлі ознайомив присутніх з проблемними  питаннями закладу , а саме: брак лікарських кадрів,  недостатнє оснащення діагностичною апаратурою лікувальних установ, необхідність придбання медичного інструментарію, заміна санітарного автотранспорту.

Про стан отримання заявниками допомоги при народжені дитини у І півріччі
2023 року   доповіла в.о. начальника управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації Марина Дідик. Вона зазначила, що допомога при народженні дитини – це соціальні виплати з бюджету, які здійснюються в грошовій формі. Такий вид допомоги призначається для підтримки матерів протягом 3 років з моменту народження дитини. Для оформлення допомоги потрібно звернутися до органу соціального захисту чи Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання.

У період з січня по червень 2023 року до управління соціального захисту населення Болградської РВА  звернулося 359 осіб щодо надання допомоги при народженні дитини. Всього за півріччя проведено 5978 виплат одноразової допомоги при народженні дитини та щомісячної допомоги на дітей при народженні дитини на загальну суму 14601,93 тис. грн.  Також у першому півріччі 2023 року звернулося  247 осіб за грошовою компенсацією вартості «Пакунок малюка», з них призначено компенсацію 233 особам та 14 заяв знаходиться на опрацюванні.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.