1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні  очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної державної (військової) адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян в Арцизькій територіальній громаді протягом 6 місяців 2023 року доповів керуючий справами виконавчого комітету Арцизької міської ради Олександр Малєв. Він зазначив, що за 6 місяців  з січня 2023 року по червень 2023 року включно до Арцизької міської ради надійшло  1137 звернень. Із загальної кількості звернень 95 – отримані на особистих прийомах керівництва, решта  1042 – письмові звернення. Усі звернення громадян, що надійшли до Арцизької міської ради вміщують питання різної тематики. У звітному періоді позитивно вирішено  1100 порушених питань, надано роз’яснень –37.

У період воєнного стану приділяється особлива увага вирішенню проблем, з якими звертаються найменш захищені категорії населення, зокрема внутрішньо переміщені особи, інваліди, ветерани війни та праці, багатодітні сім’ї, одинокі матері, пенсіонери.

Найбільшу частку в структурі питань, з якими звертались громадяни протягом 2023 року продовжують займати питання комунального господарства. їх надійшло 67.  Поряд з тим зросла питома вага звернень з питань земельних. У звітному періоді надійшло 139 таких звернень. Слід зазначити, що всі звернення, які надходять на адресу Арцизької міської  ради уважно розглядаються. Викладені факти ретельно перевіряються, докладаються зусилля до вирішення порушених у зверненнях питань. 

В.о. начальника управління соціального захисту населення Болградської РВА Марина Дідик ознайомила присутніх зі станом передачі особових справ отримувачів компенсацій за надання соціальних послуг на непрофесійній основі. З 1 квітня 2023 року здійснено передачу до органів місцевого самоврядування  531 особової справи отримувачів компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».

Вона зазначила, що за січень-квітень 2023 року заборгованість по виплатам по переданим справам відсутня.  З 1 квітня 2023 року отримувачі вищезгаданої компенсаційної виплати мають звертатися до територіальної громади за місцем проживання та подавати необхідний пакет документів.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної державної (військової) адміністрації.