1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МІСТО БОЛГРАД ВІДЗНАЧАЄ 202-У...

МІСТО БОЛГРАД ВІДЗНАЧАЄ 202-У РІЧНИЦЮ З ДНЯ ЗАСНУВАННЯ

25 серпня 2022 року  м. Болград відзначає 202-у річницю з дня заснування. У цей день на центральній площі міста відбувся тематичний захід присвячений цій даті. Святковий захід розпочався з підняття прапора м. Болград. Після цього керівництво району та Болградської громади поклали квіти до Братської могили воїнам загиблим при визволенні міста Болград від фашистських загарбників під час Другої Світової війни.

Начальник Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники установ, підприємств, організацій міста, патріархат  та громадськість вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України, хто віддав життя за свободу та незалежність України, хвилиною мовчання.

Після цього в КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради міста Болград пройшов урочистий захід до Дня заснування м. Болград.

Керівники району та Болградської громади звернулись до всіх присутніх з вітальними словами.

Під час заходу заступник командира військової частини А7350 Сергій Веліксар нагородив почесним нагрудним знаком “Золотий хрест” від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та від Президента України військових підрозділу.

“Золотим хрестом” нагороджують військових рядового та сержантського складу Збройних сил України за сумлінне та успішне виконання бойових завдань, за високі показники бойової підготовки. Крім того, цією нагородою відзначають осіб, які вчинили героїчні та визначні вчинки на війні.

З нагоди відзначення чергової річниці Дня заснування міста керівники району та громади  вручили Почесні грамоти Болградської  районної військової адміністрації, Болградської районної та міської ради кращим представникам, які досягли значних здобутків у професійній діяльності.

До привітань долучився Протоієрей благочинний Болградського округу Одеської єпархії Степан Турлак .

З музичними привітаннями виступили  артисти та творчі колективи КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради.