1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РАЙОННІЙ ВІЙСЬКОВІЙ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РАЙОННІЙ ВІЙСЬКОВІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ НАДЗВИЧАЙНОЇ ПРОТИЕПІЗООТИЧНОЇ КОМІСІЇ

Сьогодні під керівництвом заступника начальника Болградської РВА Олександра Іорданова відбулось засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Болградській районній державній адміністрації.

В засіданні взяли участь в.о. начальника Болградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олена Радулова, керівник Болградської районної організації Українського Товариства Мисливців і рибалок Одеської області Микола Ананьєв, заступник начальника Болградського РВП ГУНП в Одеській області Сергій Ряпов та голови громад району.

 Під час наради присутніх проінформовано про заходи профілактики та боротьби зі  сказом тварин на території Болградського району.

Також, під час засідання було розглянуто питання організації та проведення пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу на території Болградського району відповідно до вимог Методичних рекомендацій, схвалених Науково-методичною радою Державної служби України  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів протоколом № 1 від 24 квітня 2018 року.  

Комісією вирішено, що імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу в Болградському районі буде проводитися шляхом наземного розподілу принад з вакциною (далі Кампанія). Захід буде проводитись в короткі терміни районною військовою адміністрацією спільно з сільськими, селищними та міськими радами району із залученням спеціаліста ветеринарної медицини, користувачів мисливських угідь, представників правоохоронних органів.

За результатами проведеної наради присутніми визначено площі угідь та розроблено щоденні маршрути та сформовані відповідні бригади для  проведення Кампанії (60 бригад). Так, на території Болградського району пероральній імунізації підлягають 1821,29 кв. км. мисливських угідь, на яких передбачено розповсюдити 45532 доз вакцини.

Про дату проведення Кампанії мешканців Болградського району буде повідомлено додатково.

 Заступник начальника Болградської РВА Олександр Іорданов застеріг мешканців Болградського району бути обережними та пильними, а у разі зараження негайно звертатись до лікаря з подальшою госпіталізацією та введенням вакцини.