1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: УРОДЖЕНКА АРЦИЗЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: УРОДЖЕНКА АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ ПІДНЯЛА ПРАПОРИ АРЦИЗА ТА ГРОМАДИ НА ВЕРШИНІ ГОРИ АРАРАТ

Нещодавно Василина Мартинова, уродженка м. Арциз, повернулася з Туреччини, де здійснила сходження на гору Арарат та розгорнула на її вершині прапор міста Арциз та прапор Арцизької громади.

З цієї нагоди 20 вересня, Арцизький міський голова Сергій Парпуланський привітав та вручив Подяку від Арцизької міської ради за сміливість, за небайдужість, мужність та неймовірний героїзм!

“3 українським прапором наші захисники йдуть в бій і відважно бʼються з окупантами. 3 українським прапором ми виходимо за нашу свободу. З українським прапором ми підіймаємося на вершину гори і прославляємо нашу державу.

Сьогодні мав приємну нагоду особисто познайомитися з уродженкою нашої громади Василиною Мартиновою. Ця тендітна дівчина нещодавно повернулася з Туреччини, де здійснила сходження на гору Арарат та розгорнула на її вершині прапори міста Арциз та Арцизької громади.

Наші стяги замайоріли на висоті 5165 метрів – це наш перший місцевий рекорд!” – підкреслив міський голова.

Василина Мартинова не є професійною альпіністкою. Та й у гори почала ходити недавно. Дівчина поставила собі мету піднятися на вершину Арарату і для того, щоб звикнути до гір і перевірити себе, здійснила декілька сходжень на вершини закарпатських гір.

“Арарат дуже “гоноровий” і не простий для підйому. Проте, коли мета поставлена, ти йдеш до неї попри все. Коли я піднялася на вершину, в мене перехопило дух. Я навіть плакала. Це було настільки неймовірно, що навіть зараз не можу передати усю гамму своїх почуттів словами”, – розповіла юна альпіністка.

Василина поділилася, що має намір подолати й інші вершини, але поки не каже які. 

За інформацією Арцизької міської ради