1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОГРАМА МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОГРАМА МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

📢 Розпочалась комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що ініційована Оленою Зеленською. У її межах створено спеціальну сторінку howareu.com, на якій розміщено техніки самодопомоги під час стресу, контакти гарячих ліній психологічної допомоги, корисні поради для піклування про ментальне здоров’я.

📍З метою висвітлення цієї вагомої теми ✅28 вересня 2023 року спеціалізований кар’єрний радник Людмила Сачук провела тренінг-семінар для безробітних «Самодопомога та первинна підтримка у кризових ситуаціях». Спільно з учасниками заходу торкалися теми ментального здоров’я, що є особливо актуальним тепер. Спеціаліст порадила уважніше звертати увагу на свій емоційний стан і взяти відповідальність за нього, навчитися піклуватися про себе, опановувати стрес, тривогу, інші негативні емоції. Також, за допомогою тестів, визначали свій особистий рівень стресостійкості, відпрацьовували методики «розвантаження» та вивільнення негативних емоцій.

🔝🤝 І на завершення дійшли висновку, що здорова психіка, бажання та сили жити – це та особиста перемога, яка потрібна кожному українцю не менше, ніж велика спільна ПЕРЕМОГА🇺🇦 над ворогом. Щоб у відповідь на чергове «Ти як?» кожен у країні міг щиро сказати: «Я – дуже добре!».🙏