1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ТЕПЛИЦЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ТЕПЛИЦЬКІЙ ГРОМАДІ УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ АЛЕЮ ПАМ`ЯТІ

Напередодні Дня захисників і захисниць України в селі Теплиця біля будівлі центральної садиби Теплицької громади урочисто відкрили Алею пам`яті Героїв України, які віддали свої життя за незалежність держави та мешкали в Теплицькій громаді.

На плацу біля адміністративних будівель зібрались військові, депутати, члени виконкому керівники структурних підрозділів, духовенство та запрошені.

Доки є небо синє,

Доки серця палають,

Доки пшеницю сіють,

Герої не вмирають….

В своїй промові Теплицький сільський голова Іван Леонтьєв зазначив:

Шановне зібрання! У 2023 році Україна вперше відзначає День захисників і захисниць 1 жовтня.

Вже 585 день українські воїни відбивають навалу загарбників і звільняють наші міста та села. Але якою ціною даються ці метри, кілометри звільнення наших територій,  найвищою ціною – ціною свого життя. На жаль, наша громада має скорботний список загиблих земляків-патріотів, які віддали своє життя заради світлого майбутнього, вільної, незалежної, процвітаючої України. Тому на честь пам’яті полеглих воїнів ми відкриваємо Алею пам’яті. І сьогодні, маємо подякувати тут кожному, хто на цих портретах, з нами, на нашій площі в центрі громади.  Бо сьогодні вони все таки не вмирають, вони з нами, вони дивляться на нас, так само чекають довгоочікуваної Перемоги, щоб наша Алея не розросталась.

Шановні Матері, Батьки! Хочу подякувати вам за те, що ви народили і виростили справжніх героїв. Ваші сини, не озираючись назад, знаючи всі наслідки для свого здоров’я і життя, пішли захищати нашу країну, нашу область і наші села. Вони є прикладом мужності для молоді і багатьох дорослих людей. Завдяки таким захисникам, Україна сьогодні тримається. Їхній подвиг ніколи не буде забутий нашою громадою. Бажаю вам міцного здоров’я і витримки. Розумію, що материнське серце ніколи не перестане боліти, але нехай Господь полегшить біль вашої втрати. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку. Ми завжди разом із вами.

Іван Леонтьєв передав грамоту командира тактичної групи «Конотоп» полковника Олександра Козлова за ініціативність та відданість нашій країні кулеметнику першого стрілецького відділення третього стрілецького взводу, другої стрілецької роти військовий частини А7350 старшому солдату Чеботарьову Василю Олександровичу.

Алея пам’яті Героїв від сьогодні стане для всіх нас меморіальним осередком громади, де кожен, схиливши голову, згадає у молитві наших воїнів. Згадає всіх загиблих захисників поіменно:

  1. Гранчар Дмитро
  2. Кісеолар Сергій
  3. Паулеско Сергій
  4. Мунтян Пилип
  5. Дімчев Дмитро
  6. Рошков Денис 

З промовою виступив командир роти охорони першого відділу Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор  Олександр КАЛЬЧЕВ.

На заході були присутні найрідніші люди полеглих захисників. Їм найважче  усвідомити та прийняти втрату, ми всі схиляємо перед ними низько голову дякуючи за їх синів:

сім’я Гранчарів  – батько  Борис, сестра Ірина, брат Олексій (с. Теплиця);

сім’я Димчевих – мати Тетяна (с. Теплиця);

сім’я Мунтян – батько Сергій, мати Наталія ( с.Мирнопілля);

сім’я Рошкових – сестра Олена (с. Веселий Кут);

сім’я Кісеоларь – мати Марія, батько Микола, дружина Тетяна, доньки – Тетяна та Єва (с. Веселий Кут);

сім’я Паулеско – дружина – Олена (с. Садове).

Запросили до слова дружину Сергія Кісеоларя, головного  сержанта 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, який загинув 19 жовтня 2022 р. біля населеного пункту Нова-Кам’янка, Херсонської області пані Тетяну.

Освячення Алеї пам’яті полеглих у російсько-українській війні провели протоієрей Яков – настоятель Свято – Дмитрівського храму с. Мирнопілля та протоієрей Ілля,  настоятель храму святих апостолів Петра і Павла села Веселий Кут Теплицької об’єднаної територіальної громади.

Велику ціну Україна платить за свою незалежність. Шість Героїв Теплицької громади віддали своє життя за наше майбутнє, за незалежну Україну. Пам’ятати про них усе життя – це просто наш обов’язок. І ми всі повинні об’єднуватися. Адже тільки в єднанні, єдиним фронтом, хто де може, як може. І тоді ми обов’язково переможемо. Тому що в  єднанні сила, в об’єднанні перемога. А рідним Героїв бажаємо тримати за руку один одного, вплітаючи у національний вінок свій дух, свій сум, свою незламність, свою скорботу і віру, віру в своїх героїв,  віру в збройні сили, віру в перемогу, віру в Україну.

За інформацією Теплицької сільської ради