1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

З цього року День захисників і захисниць України відзначається 1 жовтня. Це свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити, працювати, творити, виховувати дітей. З початку збройної агресії наші хоробрі й відважні воїни невтомно боронять рідну землю, нашу свободу, захищаючи не лише Україну, а й увесь світ від зла, що зветься росія.

З нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України, в Палаці урочистих подій «Кришталь» відбувся тематичний захід під час якого військослужбовців району привітали зі святом та вручили Почесні грамоти Болградської РВА, Болградської районної та міської рад.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх героїв, які віддали своє життя за незалежність України.

«Ми вклоняємося вам, дорогі наші воїни, захисники свободи і незалежності, оборонці гідності нашого народу. Дякуємо за те, що маємо змогу вільно дихати під українським небом. Героїчні подвиги наших захисників назавжди залишаться в народній пам’яті, а самовідданість та віра в перемогу надихатимуть нас і надалі, додаватимуть сил та наснаги йти вперед та перемагати» – зазначив у своєму вітальному слові начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко.

З музичними привітаннями виступили артисти та творчі колективи КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради.

На честь вшанування загиблих захисників та захисниць України цього дня покладено квіти до меморіальних дощок, встановлених загиблим воїнам на будівлях закладів освіти та могилах полеглих героїв на міському цвинтарі.

У музеї Бойової слави в залі «Слава українському воїну» відбулись тематичні екскурсії.