1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

13 жовтня  під головуванням першого заступника голови Болградської районної військової адміністрації Валерія Єребакана відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

Про заходи щодо забезпечення техногенної та  пожежної безпеки в житловій сфері та на об’єктах суб’єктів господарювання в осінньо-зимовий період 2023-2024 років  доповіла Оксана Безушенко  – заступник начальника управління, начальник відділу ЗНС Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області. Вона зазначила, що на території Болградського району протягом 10 місяців 2023 року виникло 311 пожеж та загорань. У  житловому секторі в  Болградському районі  за звітній період виникло 41 пожежа, в наслідок дій вогню та високих температур загинула 1 літня людина. Прямі збитки в наслідок пожеж на об’єктах житлового сектору становлять 2 365 500 грн., побічні –  11 217 751 грн.

За результатами розгляду питання було прийнято рішення головам міських, селищних та сільських рад району рекомендувати посилити стан забезпечення пожежної безпеки в житловому секторі району в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. Болградському РУ ГУ ДСНС України в Одеській області доручено вживати заходів щодо посилення стану пожежної безпеки в житловому секторі населених пунктів Болградського району осінньо-зимовий період 2023-2024 рр.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної адміністрації Аркадій Радулов ознайомив присутніх зі станом готовності об’єктів комунального, паливно-енергетичного та дорожнього господарства району до роботи в осінньо-зимових умовах 2023-2024 року.

Також під час наради було розглянуто питання забезпеченості додаткового укриття об’єктів критичної інфраструктури в Болградському районі. За результатами доповіді комісія надала відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району.