1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В СЕЛИЩЕ...

НОВИНИ ГРОМАД: В СЕЛИЩЕ БЕРЕЗИНЕ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ЗАГИБЛИМ ВОЇНАМ

8 листопада 2023 року в селищі Березине відбулась дуже важлива подія.

На честь полеглих воїнів, мешканців Березине відкрили меморіальну дошку. Тим самим увіковічені імена відважних та мужніх захисників: Георгія Халікова, Опанаса Халікова, Івана Петрова, Олександра Зеленого, Івана Гуденко, Олександра Мурзіна, Володимира Кондулова.

Ця меморіальна дошка буде постійним нагадуванням нинішнім та майбутнім поколінням українців про патріотизм і героїчний подвиг захисників рідної Батьківщини.

Вшанувати пам’ять захисників прийшли їх рідні та близькі, заступник Тарутинського селищного голови Олена Сілоч, староста Березинського старостинського округу Сергій Сіваєв, директор Березинського ліцею Дмитро Сметана, вчителі та учні школи, друзі, односельчани.

У своєму виступі перед присутніми заступник селищного голови Олена Сілоч наголосила, що найголовніше наше завдання сьогодні – зберегти пам’ять про наших земляків та допомогти кожному, хто повернеться з війни, сім’ям солдатів та їх рідним. Від імені Тарутинської селищної ради, голови громади Сави Чернєва та усіх мешканців громади заступник селищного голови висловила щирі співчуття сім’ям загиблих.

До учасників заходу також звернулися староста Березинського старостинського округу Сергій Сіваєв, директор Березинського ліцею Дмитро Сметана та настоятель Свято-Димитрієвського храму селища Георгій Журжі.

Настоятелі храмів Тарутинського благочиння здійснили чин освячення дошки.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували світлу пам’ять загиблих воїнів.

Усі полеглі захисники Тарутинської громади, у тому числі і 7 березинців, назавжди залишаться в серцях близьких, знайомих, односельців та вдячних нащадків.

Наші Герої віддали найцінніше – свої життя за те, щоб ми були вільними та жили в незалежній державі.

На завершення заходу присутні поклали квіти до меморіальної дошки.

Низький уклін та вічна пам’ять Героям!

За інформацією Тарутинської селищної ради