1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: З БЮДЖЕТУ...

НОВИНИ ГРОМАД: З БЮДЖЕТУ АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОТЯГОМ РОКУ БУЛО ВИДІЛЕНО МАЙЖЕ 8 МЛН ГРН

Допомога та підтримка соціально вразливих верств населення, осіб, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та сприяння в отриманні ними матеріально-грошової допомоги – одне з основних завдань Відділу соціального захисту населення Арцизької міської ради.

Упродовж 2023 року для мешканців громади діяла Програма про надання матеріально-грошової допомоги, яка передбачала надання фінансової підтримки мешканцям Арцизької міської територіальної громади та членам їх сімей:

*які потребують лікування, в зв’язку з тяжкою хворобою;

*які постраждали від пожежі; стихійного лиха;

*які опинились у складних життєвих обставинах внаслідок введення воєнного стану в Україні;

*які тимчасово перебувають на території Арцизької міської територіальної громади та опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок введення воєнного стану в Україні.

Програмою також передбачалося надання матеріально-грошової допомоги мешканцям Арцизької міської територіальної громади на поховання осіб, що належать до деяких категорій, визначених чинним законодавством.

За 2023 рік Відділ соціального захисту населення Арцизької міської ради прийняв та зареєстрував 1349 заяв на матеріальну допомогу.

Загальна сума виплат за вищезазначеними заявами складає 7 732 133 грн, з них:

– на поховання прийнято 37 заяв – виділено 144 633 грн,

– на лікування прийнято 706 заяв – виділено 1 975 000 грн,

– від осіб, які постраждали від пожежі, прийнято 1 заява – виділено 100 000 грн,

– від осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, прийнято 476 заяву – виділено 1 250 000 грн,

– на поховання сім’ям загиблих військовослужбовців, внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією російської федерації проти України прийнято 16 заяв – виділено – 320000 грн,

– на ремонт (відновлення) та/або придбання житла, будівлі і споруди яких пошкоджено та/або зруйновано внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій та терористичних актів на території громади прийнято 13 заяв – виділено 1 645 000 грн,

– сім’ям військовослужбовців, які загинули (померли), зникли безвісти або потрапили у полон при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України – прийнято 28 заяв – виділено 967 500 грн.

З березня 2022 року у Арцизькій громаді діє Програма підтримки та надання одноразової матеріально-грошової допомоги (у сумі 20 тис грн. на одну особу) мешканцям Арцизької міської територіальної громади призовного віку, мобілізованим під час дії воєнного стану з 24.02.2022 року.

З початку поточного року та станом на листопад 2023 року 58 захисників з нашої громади отримали одноразову грошову допомогу на загальну суму 1 160 000 грн.

Окрім цього діє Програма надання матеріально-грошової допомоги дітям Арцизької міської територіальної громади, які внаслідок збройної агресії російської федерації проти України втратили одного чи обох батьків.

Згідно цієї Програми, матеріальна – грошова допомога надається за рахунок коштів, передбачених у місцевому бюджеті на поточний рік Арцизької громади, на кожну дитину віком до 18 років щорічно у розмірі 10000 гривень.

Станом на листопад 2023 року Відділом було прийнято 17 заяв та виділено 170 000 грн.

Арцизька міська рада і надалі сприятиме підтримки мешканців громади.

За інформацією Арцизької міської ради