1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПОНАД 15 ТИСЯЧ ДІТЕЙ...

ПОНАД 15 ТИСЯЧ ДІТЕЙ ОДЕЩИНИ МАТИМУТЬ ДОСТУП ДО ПЕРСОНАЛІЗОВАНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ

Медична допомога для маленьких пацієнтів Одеської обласної дитячої лікарні вийшла на новий рівень – відтепер кожна хвора дитина матиме доступ до персоналізованої реабілітації від інноваційного застосування гуманітарних телемедичних рішень.

Це стало можливим завдяки впровадженню високотехнологічної системи «Rehabilitation Gaming System» (RGS), що надійшла до України як гуманітарна допомога від іспанської компанії «Eodyne». Функції сучасної системи дозволяють стимулювати нейропластичність та відновити моторні і когнітивні функції пацієнтів, які перенесли ушкодження мозку або опорно-рухового апарату.

Введення цієї технології означає: понад 15 тисяч хворих дітей області, які щорічно отримують стаціонарне лікування в медичних закладах, матимуть доступ до використання телемедичної системи «RGS», що включає групу вправ, адаптованих до їхніх унікальних потреб. При цьому з RGS діти зможуть комфортно продовжити лікування вдома чи у будь-якому іншому місці.

Лікарня активно співпрацює з Національною службою здоровʼя України. Менше ніж за два тижні після впровадження RGS в Обласній дитячій лікарні було створено понад 30 реабілітаційних планів для дітей — і це тільки початок. Керівництво закладу зазначило, що ці технології будуть доступні для всіх пацієнтів без додаткових витрат.

Програма медичних гарантій надала змогу кожній дитині отримати високоефективну медичну допомогу в Одеській області.

Одеська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня

НСЗУ Національна служба здоров’я України

Міністерство охорони здоров’я України