1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НАСЕЛЕННЯ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НАСЕЛЕННЯ ГРИПОМ ТА ГРВІ НА ОДЕЩИНІ

📈За останній тиждень захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції знаходилась у межах сезонних коливань.

Порівняно з попереднім періодом, рівень захворюваності дорослого населення зріс на 10,5%, дитячого – на 12%, інтенсивний показник склав 327,8 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу.

🦠Найбільша захворюваність зареєстрована серед дитячого населення (66%), а серед них у віці 5-14 років (54,8%) та 0-4 роки (32,5%).

Також на 31% зріс рівень госпіталізації хворих, серед яких також превалювали діти (67.4%). Найбільше зростання захворюваності відбулось у Білгород- Дністровському, Роздільнянському, Ізмаїльськму та Подільському районах, де інтенсивний показник перевищував обласний на 13,7-36,6%. При цьому у Березівському, Одеському та Болградському районах інтенсивні показники були нижчими за обласний.

ℹ️Серед загальної кількості захворілих на ГРВІ, COVID-19 складає 4%. При цьому захворюваність на коронавірусну хворобу незначно зросла (на 2,7%) за рахунок дорослого населення (ріст на 7%), на тлі зниження захворюваності дитячого населення на 12%. Серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення (80,5% від всіх захворілих), зокрема у віці 30- 64 роки (до 64%).

📍За останній тиждень від коронавірусної хвороби померло 5 хворих, 80% з яких особи у віці старше 65 років, що мали супутні захворювання.

За останні тиждень захворюваність на гострі кишкові інфекції зросла на 26% за рахунок дорослого населення, де спостерігається ріст у 1,7 рази. Аналіз питної води показав відповідність стану згідно вимогам чинного законодавства. Якість атмосферного повітря – в межах норми. Радіаційний фон залишається без змін, на рівні багаторічних спостережень.