1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВАВАРІЇ НА...

УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВАВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС ВШАНУВАЛИ В БОЛГРАДІ

З нагоди відзначення Дня ліквідатора, біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської АЕС у місті Болграді, пройшов тематичний захід з покладанням квітів, за участі заступника голови Болградської РВА Олександра Іорданова, заступника голови Болградської районної ради Володимира Романовського, секретаря Болградської міського ради Віри Ніколаєнко, ліквідаторів, духовенства, представників структурних підрозділів Болградської міської ради та жителів району.

На жаль, багато кого з ліквідаторів вже давно немає серед живих. Хвилиною мовчання і квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя закрили смертоносне дихання атомного реактора.

 «Це день мужніх та самовідданих людей, подвиг яких не можливо переоцінити. Героїзм, патріотизм і професійна майстерність учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС перевірені часом. Ми не маємо права забувати про їх самопожертву. Багато з них не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. Сьогодні ми виражаємо щирі слова подяки та шануємо всіх ліквідаторів за їх мужність, а також схиляємо голови, пам’ятаючи про померлих» – зазначив у своїй промові Олександр Михайлович.

Відзначається цей день щорічно 14 грудня – у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС відповідно до Указу Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 р.

Серед ліквідаторів аварії на четвертому блоці Чорнобильської АЕС було понад 300 мешканців Болградського району. Сьогодні їх залишилося трохи більше ніж п’ятдесят.