1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПИТАННЯ РРО/ПРРО...

НОВИНИ ГРОМАД: ПИТАННЯ РРО/ПРРО  НА ЗУСТРІЧІ З ПРЕССЛУЖБОЮ ТЕПЛИЦЬКОЇ  ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

В  Арцизькій державній податковій інспекції Головного управління ДПС в Одеській області відбулася робоча зустріч з пресслужбою Теплицької територіальної громади.

       Під час зустрічі податківці ознайомили присутніх з особливостями відновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), внесених Законом № 3219-ІХ, зокрема, пояснивши учасникам зустрічі, що з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265.

       Особливу увагу приділили перевагам програмного РРО, розробленого ДПС України. ПРРО має безліч переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання; відсутність посередників (екваєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; іOS; WEB-ВЕРСІЯ; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

       Разом з тим було  проінформовано  присутніх про електронні сервіси ДПС. При цьому роз’яснено, що пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів. Сучасні електронні сервіси ДПС такі, як Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова» дозволяють оперативно отримати всю необхідну інформацію, довідки та консультації, а також подавати податкову та іншу звітність безпечно, без особистих візитів до податкової  служби, що під час щоденних повітряних тривог є дуже важливим. 

За інформацією Теплицької сільської ради