1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Начальник служби у справах дітей районної державної (військової) адміністрації Валерій Мочуляк доповів про підсумки проведення в Болградському районі щорічної акції «16 днів проти насильства». Він зазначив, що на виконання затверджених розпорядженням райдержадміністрації заходів службами у справах дітей територіальних громад району проведено наступну роботу: службами у справах дітей Болградського району разом зі співробітниками ювенальної превенції Болградського РВП ГУНП в Одеській області проведено 36 профілактичних рейдів «Діти вулиці» з метою обстеження умов проживання неблагополучних, малозабезпечених сімей, у яких було скоєно насильство відносно дітей або існує загроза його скоєння. В ході рейдів з батьками та дітьми проводились профілактичні бесіди щодо недопущення скоєння домашнього насильства відносно дітей та за участю дітей. Перевірками охоплено 144 сімей. Проведені різноманітні вуличні акції, індивідуальні бесіди з неповнолітніми, що перебувають на обліку служби у справах дітей та їхніми батьками, проведені лекції, бесіди серед учнів 5 – 11 класів загально – освітніх шкіл району.

    Станом на 01 грудня 2023 року на обліку служб у справах дітей територіальних громад району перебуває 115 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з них 17 дітей відносно яких скоєно насильство в сім’ї.

Про стан роботи з проведення catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення Болградського району у 2023 році доповіла головний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь. Вона зазначила, що в Болградському районі надають медичні послуги та здійснюють вакцинацію населення чотири  заклади первинної ланки: Болградський ЦПМСД, Арцизький ЦПМСД,  Тарутинський ЦПМСД та  Бородінський ЦПМСД.

Відповідно до плану проведення catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення в Болградському районі проведено чотири селекторні наради з головними лікарями, проводилась велика робота з інформування батьками учнів щодо вакцинації на зустрічах та у соціальних мережах. Закладами освіти забезпечено наявність обов’язкової медичної довідки встановленого зразка у всіх школярів. Заклади охорони здоров’я забезпечили дотримання умов «холодного ланцюга» під час транспортування, зберігання та використання вакцин.

Також проінформовано ВПО щодо необхідності вакцинації проти кору, паротиту й краснухи дітей віком 1 та 6 років й тих, хто пропустив щеплення. Проводилася  цільова робота з когортами «відмовників» від вакцинації, у т.ч. етнічними та релігійними групами, верифікації наявності протипоказань до вакцинації.

Відповідно до плану щепленню підлягало 713 осіб, з них щеплено – 453 осіб. Відмовилися від щеплення за релігійними поглядами 224 особи, медичні протипоказання для щеплення – 9 осіб, недовіра до вакцини – 71 осіб, знаходяться за межами країни – 19 осіб.

Враховуючи вищезазначений план, catch-up кампанія з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення в Болградському районі відбулася згідно з терміном реалізації: червень – вересень 2023 р.

У завершені наради Михайло Володимирович  надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.