1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПОНАД 1...

НОВИНИ ГРОМАД: ПОНАД 1 МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ З БЮДЖЕТУ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ БУЛО СПРЯМОВАНО НА ОСНАЩЕННЯ ОФТАЛЬМОЛОГІЧНОГО КАБІНЕТУ БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ

«Удосконалення медичних послуг – наше пріоритетне завдання. І ми будемо робити все від нас залежне, щоб забезпечити медичні установи громади необхідним та сучасним обладнанням», – ще на початку 2023 року неодноразово наголошував Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Дійсно, за останні роки за бюджетні кошти Болградської громади було зроблено чимало у медичній сфері. Не так давно в Болградську ЦРЛ прибуло та встановлено ще одне медобладнання для офтальмологічного кабінету консультативно-діагностичного поліклінічного відділення Болградської ЦРЛ – з метою покращення діагностики захворювань очей, яке, нажаль дуже розповсюджено серед населення.

Так, класична офтальмологічна таблиця, завдяки якій багато років перевіряли та встановлювали ступінь гостроти зору, була замінена на сучасний дисплей, що містить в себе декілька таких таблиць. Кожну з них доктор вибирає на свій розсуд.

«Адже завдяки цьому дисплею ніхто не зможе заздалегідь вивчити таблицю напам’ять. Адже лікар сам вибирає в якому порядку та яку літеру показувати. До речі, вона допомагає не лише визначити зір, а й існування або ступінь дальтонізму, якщо такий є», – зазначає лікар-офтальмолог Болградської ЦРЛ Світлана Докова.

Також були придбані нові пробні лінзи з оправою та щілинна лампа – обладнання, що призначено для дослідження структури ока під великим збільшенням.

Зазначимо, крім цього обладнання, офтальмологічний кабінет Болградської ЦРЛ в цьому році забезпечено й іншим сучасним обладнанням. А саме – двома столами, авторефрактометром, автоматичним периметром, фундус-камерою, які також допомагають у більш точній діагностиці захворювань ока та виявленню патологій. На все це з бюджету Болградської громади було спрямовано 1 мільйон 334 тисячі 483 грн.

“Для нас, наших пацієнтів це дуже важливі придбання”, – додала Світлана Докова.

За інформацією Болградської міської ради