1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: 20 ГРУДНЯ...

НОВИНИ ГРОМАД: 20 ГРУДНЯ 2023 РОКУ КЕРІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАРАДІ, ЯКА ПРОЙШЛА ПІД ГОЛОВУВАННЯМ НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛУ ОСВІТИ ІРИНИ ГОНЧАРОВОЇ

Питання інклюзивної освіти та організації навчання дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти громади розкрила заступник начальника відділу освіти Алла ОРІХОВСЬКА. Вона наголосила на тому, що сучасною моделлю інклюзивної освіти є надання допомоги всім дітям, які мають особливості розвитку, та збільшення ступеня участі їх у соціумі. Так, в закладах освіти Болградської міської ради для дітей з особливими освітніми потребами організовано роботу 14 класів, в яких навчається 19 учнів, та 5 груп в закладах дошкільної освіти (8 вихованців).

В.о. директора Болградського ІРЦ Марина ЖАРОВА розповіла про організацію індивідуальної форми навчання в закладах освіти та підбила підсумки роботи інклюзивно-ресурсного центру в 2023 році. На педагогічному патронажі сьогодні навчається 7 учнів з особливими освітніми потребами, які отримують послуги з корекційні-розвиткових занять у Болградському ІРЦ. Всього системний кваліфікований супровід здійснюється для 33 дітей.

Організацію харчування і впровадження системи НАССР у закладах освіти Болградської міської ради проаналізувала головний спеціаліст відділу освіти Ірина САФТА. Вона розповіла про результати перевірки стану впровадження принципів системи НАССР у закладах освіти громади та визначила шляхи підвищення рівня обізнаності щодо впровадження процедур НАССР. За підсумками моніторингу задоволеності учнів і батьків гарячим харчуванням, який проводився шляхом анкетування батьків учнів 1-4 класів, 80% батьків задоволені якістю харчування у шкільних їдальнях. Протягом жовтня-листопада 2023 року також було проведено візуальний моніторинг обідів у ЗДО і ЗЗСО. За даними моніторингу видно, що всіма закладами виконуються норми харчування, а у меню з’являються нові страви, створені на основі рекомендацій Постанови КМ України від 24 березня 2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Підсумки роботи закладів освіти Болградської міської ради за 2023 рік підвела начальник відділу освіти Ірина ГОНЧАРОВА. Вона окреслила основні завдання та заходи розвитку галузі, над якими працював відділ освіти та заклади освіти громади протягом року. Так, в 2023 році було організовано: оздоровлення та відпочинок дітей в рамках Програми на 2021-2024 роки; безкоштовне одноразове харчування учнів 1-4 класів (748 дітей) та 135 дітей з числа пільгових категорій; встановлені установки очищення води для питних потреб 13 закладів освіти; ремонт харчоблоку Болградського ЗДО №8; закупка обладнання для харчоблоків; облаштування та капітальний ремонт укриттів закладів освіти; виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво найпростішого укриття Табаківського ліцею; проведення протипожежної обробки горишних приміщень, встановлення протипожежна сигналізація; встановлення енергозберігаючих металопластикових вікон та дверей, тощо. Також були проведені заходи з покращення матеріально-технічної бази закладів освіти.

Директор Болградського Центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна ЦОЄВА розповіла про взаємодію ЦПРПП з закладами освіти громади. Вона підбила підсумки заходів, проведених Центром протягом року, участі в них шкіл та дитячих садків. А директор Болградського Центру дитячої та юнацької творчості Інна ГІНЕВСЬКА зробила аналіз результативності закладів освіти у заходах обласного та Всеукраїнського рівня за різними напрямками. Всього у 2023 році учні закладів освіти Болградської міської ради посіли 413 призових місць в області та 212 – на Всеукраїнському рівні.

За інформацією відділу освіти Болградської міської ради