1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПІДСУМКИ РОБОТИ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ У 2023 РОЦІ – ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКОННИХ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ДІТЕЙ

Забезпечення та дотримання прав та інтересів дітей в Тарутинській громаді здійснює служба у справах дітей селищної ради.

На первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування служби у справах дітей перебуває 51 дитина: 18 – діти-сироти, 33 – діти, позбавлені батьківського піклування.

З вищевказаної категорії дітей до сімейних форм виховання влаштовано: 37 дітей – під опіку, піклування; 6 дітей перебувають в прийомних сім’ях, 7 дітей – в дитячих будинках сімейного типу; 1 дитина перебуває в державних закладах.

На обліку «діти, які опинились в складних життєвих обставинах» перебуває 11 дітей. Протягом 2023 року з обліку СЖО було знято 19 дітей.

За 2023 рік службою у справах дітей проведено 10 комісій з питань захисту прав дитини, на яких були розглянуті питання: щодо позбавлення батьківських прав батьків відносно дітей, визначення місця проживання, надання дозволу на вчинення правочинів від імені малолітніх дітей, розгляд ухвал Тарутинського районного суду, призначення опіки (піклування), надання статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування та інші питання щодо захисту прав та інтересів дітей.

Підготовлено та подано до суду 1 позов про позбавлення батьківських прав батьків відносно 4 дітей.

Під час дії воєнного стану на території України, службою у справах дітей Тарутинської селищної ради було розглянуто 39 звернень громадян щодо погодження виїзду за межі України дітей в супроводі осіб, уповноважених батьками.

З метою профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей, протягом 2023 року службою у справах дітей проведено 39 профілактичних заходів (рейдів), в тому числі рейд «Урок», під час яких обстежено умови проживання 129 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, а також сім’ї опікунів, піклувальників.

Службою у справах дітей Тарутинської селищної ради продовжується робота щодо здійснення контролю за станом утримання та виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

#підсумки_роботи_Тарутинської_селищної_ради_2023

За інформацією Тарутинської селищної ради