1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УСЕ ПРО ХАРЧУВАННЯ У...

УСЕ ПРО ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛАХ І ДИТЯЧИХ САДКАХ АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ У 2024 РОЦІ

В цьому році вартість харчування у всіх дитячих садках Арцизької громади затверджено у розмірі 61 грн на день, причому 40% оплачуватимуть батьки (24,4 грн), а 60% компенсують місцевий бюджет (36,6 грн).

Батьки, які мають трьох і більше дітей,а також мають статус малозабезпечених сімей платитимуть за харчування 12,2 грн на день, залишок компенсуватиме бюджет громади.

Таке рішення було ухвалено під час чергового засідання депутатів Арцизької міської ради наприкінці грудня 2023 року.

Так, безкоштовно харчуватимуться:

діти-сироти,

діти, позбавлені батьківського піклування,

діти з інвалідністю,

діти учасників бойових дій та ООС,

діти з особливими освітніми потребами,

діти із внутрішньо переміщених сімей,

Також депутатами була затверджена вартість харчування у шкільних їдальнях на рівні 37 грн на день, при цьому за рахунок місцевого бюджету буде повністю компенсовано оплату за харчування учням початкової школи (1-4 класи).

Також не платитимуть за харчування учні 5-11 класів, які мають статус пільговика (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, діти з інвалідністю, діти учасників бойових дій, АТО та ООС, діти із внутрішньо переміщених сімей, тощо).

Крім цього, безкоштовно харчуватимуться діти, батьки яких є учасниками відсічі збройної агресії РФ, діти військовослужбовців, які загинули (померли), зникли безвісті або потрапили у полон при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, а також діти, які перебувають на обліку Служби у справах дітей, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

До уваги батьків!

Якщо ваша дитина не належить до пільгових категорій, але бажає харчуватися у шкільній їдальні – вартість харчування складатиме 37 грн/на день. Це повноцінний гарячий обід, який включає в себе першу страву, другу страву з м’ясною котлетою або рибою, напій та фрукт або йогурт.

Щоб організувати платне харчування для своєї дитини, батьки можуть звернутися з цим питанням до класного керівника.