1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КИНУТИ КУРИТИ МОЖЕ КОЖЕН

КИНУТИ КУРИТИ МОЖЕ КОЖЕН

Однак для цього потрібно докласти певних зусиль та гарно підготуватися. Тоді суттєво зростають шанси на успіх. Тому як кинути курити?

📣Варто зазначити, що цей процес не миттєвий. Авжеж деякі люди можуть кинути курити швидко, але таких небагато.

❗Як правило, виділяють п’ять послідовних етапів відмови від куріння, кожен з яких має певні особливості та труднощі:

1) Стадія відсутності усвідомлення проблеми. Люди ще не задумуються над тим, щоб кинути курити, мотивуючи це тим, що не відчувають негативний вплив на здоров’я, або що кинути їм складно

2) Стадія усвідомлення проблеми. Курці розглядають можливість кинути курити у найближчому майбутньому. Вони усвідомлюють негативні наслідки куріння та визнають, що залежність від куріння – проблема, яка потребує вирішення.

3) Стадія підготовки. Курець приймає рішення кинути і вже готовий це зробити. Він усвідомлює, що шкода від куріння є більшою, ніж переваги, та здійснює маленькі кроки у напрямку припинення куріння

4) Стадія дії. На цій стадії курець здійснює конкретні дії для того, щоб позбутися залежності. Тобто остання сигарета вже викурена, а далі можуть бути боротьба із синдромом відміни, самозаохочення та нагороди за кожен день без сигарет, підтримка друзів та близьких тощо.

5) Стадія утримання статусу некурця. На цій стадії головне завдання вже колишнього курця утриматися від спокуси зірватися та закурити знову.

🫁Буває так, що з різних причин на цій чи попередній стадії людина може зірватися та знову закурити. В цьому немає нічого страшного. Головне – не впадати у відчай та не втрачати віру у свої сили. Плануй наступну спробу, враховуй набутий досвід, докладай зусиль, і все у тебе вийде!

#якидаюкурити