1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ ЗА ОБЛАШТУВАННЯ...

ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ ЗА ОБЛАШТУВАННЯ РОБОЧОГО МІСЦЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТЕПЕР МОЖНА В КІЛЬКА КЛІКІВ

Відтепер відправити заявку можна онлайн — через портал Дія.

Якщо ви підприємець і хочете облаштувати безбар’єрне робоче місце, додайте копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю, її групу та купівлю обладнання для облаштування робочого місця. Підпишіть електронним підписом і готово. Далі заявку розглядає місцевий центр зайнятості. Підтвердження надійде вам в електронному кабінеті чи на пошту.

Чи можна звернутися особисто до Державної служби зайнятості. Якщо потрібна консультація, є також гаряча лінія ДСЗ: 0 800 600 288

За облаштування робочого місця для людей з інвалідністю бізнес може отримати від держави:

📌 До 106,5 тис. грн — для осіб з інвалідністю І групи;

📌 До 71 тис. грн — для осіб з інвалідністю II групи.

Програма компенсацій роботодавцям активно працює з кінця минулого літа. За цей час понад роботодавці облаштували робочі місця для понад 100 осіб з інвалідністю. Це були, по суті, перші експериментальні кроки. Але тепер, коли ми бачимо, що програма ефективно працює, заклали на неї у бюджеті 660 мільйонів гривень й плануємо облаштувати цьогоріч 10 тисяч інклюзивних робочих місць.

Нині безбар’єрність, зокрема і в економічній сфері — наша спільна відповідальність як суспільства. Скільки наших військових повертаються із фронту із пораненнями та інвалідністю, скільки цивільних українців вчаться жити у нових реаліях після обстрілів. Маємо створити умови, аби кожен і кожна почувалися у цивільному житті комфортно. Щоб могли повернутися на свою роботу чи знайти нову, відкрити бізнес, купити квартиру. Втілювати свої мрії й цілі.

Програма реалізується Державна служба зайнятості

Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

#бізнесбезбарєрів