1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ З ГРИПУ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ З ГРИПУ ТА ГРВІ СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

✅ Департамент охорони здоровʼя ОДА звертає увагу мешканців Одеської області про рівень захворюваності на Грип та ГРВІ в області станом на 21.02.2024 рік знизився, але протягом останніх чотирьох тижнів спостерігалась стійка тенденція до росту захворюваності в межах 5-35%.

Останні два тижні поспіль інтенсивний показник перевищував епідемічний поріг.

🏥За минулий тиждень до закладів охорони здоровʼя по медичну допомогу звернулися понад 15 тисяч хворих.

🧒Серед захворілих основну питому вагу займали діти – до 70%.

Аналізуючи ситуацію відмічаємо збільшення кількості важких форм захворювання, що підтверджується зростанням рівня госпіталізації на 29%, переважно саме серед дитячого населення. Необхідно відмітити, що у структурі дитячої захворюваності превалюють діти шкільного віку – до 60%, які і є найбільш активним джерелом інфекції, особливо зважаючи на те, що все більше навчальних закладів переходять на очну або змішану форму навчання.

На рівні адміністративних територій високий рівень інтенсивності захворюваності було зафіксовано у таких районах :

🔹Болградському – 856,4;

🔸Подільському – 845,8;

🔹Білгород-Дністровському – 770,1;

🔸Березівському – 767,7.

Меншу інтенсивність було зареєстровано у:

🔹Роздільнянському – 651,8;

🔸Одеському – 571,9;

🔹Ізмаїльському – 580,5 районах.

Відзначається, що лише щорічна імунізація залишається найефективнішим засобом профілактики грипу та протидії епідемії. Проте на сьогоднішній день низький відсоток охоплення щепленнями населення не дозволяє істотно знизити інтенсивність епідемічного процесу грипу та тягар його соціально-економічних наслідків.

Департамент охорони здоровʼя ОДА акцентує не займатись самолікуванням, дотримуватись здорового способу життя, вчасно робити вакцинацію. Однак при проявах перших симптомів грипу або ГРВІ звернутись до свого сімейного лікаря чи терапевта, для дітей – до педіатра.

Бережіть себе та своїх рідних !🫶