1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА...

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНИ

Шановні мешканці Болградського району!

Дорогі герої фронту й тилу!

8 травня для нас не просто день в календарі, а день пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни. В цей день ми згадуємо та вшановуємо подвиг ветеранів, котрі боролися з гітлерівським нацизмом і перемогли його. Жертовні втрати українського народу впродовж Другої світової війни були колосальними, ми повинні пам’ятати про це.

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили вирішальний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Близько шести мільйонів українців воювали у лавах радянської армії з Німеччиною. Понад 100 тисяч пройшли через УПА, що ставила метою будівництво Незалежної України, 250 тисяч воювали у арміях союзників антигітлерівської коаліції. На руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл. Загинуло понад вісім мільйонів українців. Наш земний уклін усім, хто пережив роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

Третій рік поспіль Україна відзначає День пам’яті та перемоги в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та керівництва рф.

Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності.

Україна неодмінно переможе, бо ми захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій рашистських злочинців.

Український народ народжений бути вільним.

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, згадаймо усіх, хто ціною свого життя приніс мир всьому світу. Час невладний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме! Хай мир і злагода панують на нашій землі! Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим!

Віримо в Збройні сили України!

Україна переможе!

Голова

Начальник районної державної

(військової) адміністрації Михайло ШАРАФАНЕНКО