1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДІТИ З БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ...

ДІТИ З БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОТРИМАЛИ ПРИЗОВІ МІСЦЯ МАЙЖЕ У ВСІХ НОМІНАЦІЯХ БОЛГАРСЬКОГО ПІСЕННОГО КОНКУРСУ

Виконавча агенція у справах болгар за кордоном (ИАБЧ) опублікувала результати чотирнадцятого пісенного конкурсу «Любка Рондова» – 2024. Про це з посиланням на сайт ИАБЧ повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today».

Комісія прослухала понад 100 виступів окремих учасників, а також понад 380 дітей та підлітків, які виступили у складі вокальних груп та ансамблі з 21 країни (Великобританії, Чехії, Німеччини, України, Румунії, Греції, Молдови, Іспанії, Швеції, Туреччини, ОАЕ, США, Італії, Угорщини, Бельгії, Канади, Кіпру, Франції, Швейцарії, Сербії, Шотландії).

За висновками журі, гран-прі конкурсу отримало вокальне тріо «Конопушки» з села Городнє Болградського району.

Також у віковій категорії до 10 років другий приз отримала жителька села Криничне Домініка Янєва, а третій – Вікторія Мерет Михайлова з села Кубей Болградського району.

Крім того третє місце у номінації «Група» журі присудило дуєту сестер Маргарити та Ксенії Кружкових з села Калчева Болградського району.

У номінації «Ансамбль» перше місце отримав вокальний ансамбль «Соловейко» Болгаро-Українського культурно-освітнього центру «МЕДІА», друге – Вокальний гурт МЕДІА Болгарсько-Українського культурно-освітнього центру «МЕДІА».

Серед сольних артистів у другій віковій групі (10-14 років) перший приз журі присудило Олегу Шлопаку Германову, другий – Анастасії Алавацькій. Обидва виконавці – жителі села Городнє.

У цій ж віковій категорії в номінації «Група» переможцями стали учасники Фольклорного вокального ансамбля «Співочанка» з селища Суворове Ізмаїльського району.

Третє місце поділи вокальний ансамбль «Болгарські діти» Болгарського культурно-освітнього центру «Аз Буки Веді» та дует сестер Валерії та Маргарити Тіторових, які представили Болгаро-український культурно-освітній центр «МЕДІА».

В номінації ансамблі перше та друге місця теж за нашими земляками – ансамблем «Карамельки» з села Криничне та вокальним ансамблем «Звездици» з села Городнє.

Серед сольних виконавців у віковій групі 15-18 років перше місце отримала Валерія Станкова з села Городнє. А перший приз у номінації «Ансамбль» – її земляки – вокальний ансамбль «Соловейко».