1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ...

В БОЛГРАДІ ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ «ІНФОРМУВАННЯ ТА ПОШУК КАНДИДАТІВ У ПАТРОНАТНІ ВИХОВАТЕЛІ»

В рамках реалізації Проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» в Болградській громаді відбувся тренінг на тему: Інформування та пошук кандидатів у патронатні вихователі.

Навчання проведено для фахівців Болградської громади, дотичних до поширення інформації про патронат над дитиною.

Від Болградської РВА до навчального заходу долучились начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Рожков, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Валерій Мочуляк та спеціалісти служби й управління.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей територіальних громад, обласних воєнних адміністрацій, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Саме зараз гостро відчувається потреба в свідомих громадянах, які можуть взяти на себе тимчасову відповідальність за дитину, яка опинилась в складних життєвих обставинах, тобто здійснювати патронат.

Зазначимо, що Болградська міська рада є одним з учасників регіонального проєкту, який має на меті забезпечення права дитини на виховання в сімейному середовищі.

Під час заходу учасники тренінгу мали змогу підвищити професійну компетентність в галузі патронату над дітьми.

За результатом зустрічі присутні отримали змістовну інформацію про те, як правильно інформувати про послуги патронату і де та як шукати кандидатів у патронатні вихователі.