1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЯК ПРОХОДИТЬ ВАШ ЗВИЧАЙНИЙ...

ЯК ПРОХОДИТЬ ВАШ ЗВИЧАЙНИЙ ДЕНЬ? ХОЧА, СТОП – НЕ ВІДПОВІДАЙТЕ. ДАВАЙТЕ СПРОБУЄМО ВГАДАТИ

На смартфоні погортати соцмережі, почитати новини

Увімкнути ноутбук та підготувати презентацію або доєднатися до онлайн-зустрічі

Придбати квиток на потяг чи благодійний концерт

Замовити через сайти їжу, обрати новий одяг, сплатити комуналку – о, і за інтернет теж не забути

Загалом, сучасний цифровий світ дозволяє легко зробити безліч корисних справ – і хоч одну ми точно вгадали.

А вашому знайомому з інвалідністю чи сусідці старшого віку – все це так само легко? Насправді, питання риторичне. Адже сьогодні ми говоримо про те, як має бути: про цифрову доступність. Тобто, про зручність і можливість користуватися вебресурсами та застосунками для всіх без винятку.

Максимально просто про цифрову доступність, як і навіщо її запроваджувати в компанії, розповідає новий гайд на Дія.Бізнес у розділі «Бізнес без бар’єрів» https://business.diia.gov.ua/…/osnovi-cifrovoi…

Гайд створений за підсумками вебінару з цифрової доступності, який для спільноти «Бізнес без бар’єрів» провела одна з її учасниць, IT-компанія SoftServe Ukraine – за що щиро дякуємо

У команді SoftServe вже не перший рік займаються цифровою доступністю, тому точно знають: для бізнесів впровадження відповідної програми – не тільки соціально відповідальний крок, а й значні переваги. Як-от

Можливість розвиватися вже зараз у комфортному темпі та з економією коштів, а не робити це поспіхом у недалекому майбутньому – коли без виконання стратегії цифрової доступності працювати буде заборонено.

Популярність у пошукових системах як додатковий бонус. Адже все те, що вкладається у вебдоступність – створення мапи сайту, альтернативних текстів для зображень, міток для полів введення – у тому ж Google піднімає ресурс вище серед конкурентів.

Покращення репутації компанії. Можна скільки завгодно вкладати в рекламу, але люди завжди купуватимуть у тих, хто піклується про клієнтів і зацікавлений у їхньому комфорті. А ще дуже охоче діляться позитивним досвідом.

Весь гайд з цифрової доступності можна прочитати у розділі «Бізнес без барʼєрів» https://business.diia.gov.ua/cases-and-guides. І, власне, не тільки його – адже на цьому майданчику компанії з однойменної спільноти завжди діляться тим, що може стати у нагоді іншим.

«Бізнес без бар’єрів» – спільнота компаній, об’єднаних навколо ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

#бізнесбезбарєрів

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree