1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ОБМОЛОЧЕНО...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ОБМОЛОЧЕНО 67% ПЛОЩ ЗЕРНОВИХ ТА ЗЕРНОБОБОВИХ КУЛЬТУР

За оперативною інформацією відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської районної військової адміністрації станом на 08 липня 2023 року в районі активно проводиться збирання ранніх зернових і зернобобових культур.

На даних час вже обмолочено 67 % запланованих площ зернових та зернобобових культур у сільгосппідприємствах Болградського району.

Зібрано 240994 тон з середньою врожайністю 32,9 ц/га., з них:

Озимої пшениці – 50% від запланованих площ, середня врожайність склала 33,7 ц/га.

Озимого ячменю – 92% від запланованих площ, середня врожайність склала 35,2 ц/га.

Ярового ячменю – 77% від запланованих площ, середня врожайність склала 25,5 ц/га.

Гороху – 92% від запланованих площ, середня врожайність склала 21,8 ц/га.

Крім того, зібрано озимого ріпаку на площі 10500 га (53% від запланованих площ), намолочено 18900 т, середня врожайність склала 18,0 ц/га.

На сьогоднішній день сільгосппідприємства району повністю забезпечені зернозбиральною технікою, паливно-мастильними матеріалами та сезонними працівниками.

Болградська РВА висловлює щиру вдячність аграріям району за наполегливу, напружену та самовiддану працю на рiдній землi!

Вирощений та зiбраний врожай – це результат наполегливої та сумлiнної праці що забезпечує продовольчий фронт України. Адже відчайдушна боротьба українського народу проти російських загарбників ведеться не лише на полях битв, але й на сільськогосподарських ланах. Від цього залежить харчова безпека України й світу.