1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО МОЖЛИВОСТІ ДОСТРОКОВОГО...

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО МОЖЛИВОСТІ ДОСТРОКОВОГО ПОЧАТКУ НОВОГО 2024/2025 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Спершу, що трактує нам закон.

👉Питання початку, тривалості та закінчення навчального року врегульовано Законом України «Про повну загальну середню освіту». Частина 3 статті 10 вказаного Закону встановлює, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається у День знань – 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

Проте Законом України «Про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану» № 2315-IX від 19.06.2022 встановлено, що під час дії воєнного стану тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України. Зверніть увагу, не органами місцевого самоврядування!!

Розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації буде визначена дата організованого початку освітнього процесу для всього регіону, зважаючи на безпекову ситуацію. Але вже сьогодні можу вам ствердно повідомити, що Одещина розпочинає 1 вересня🔔. Зважаючи, що цьогоріч ця дата припадає на неділю, а це вихідний день, то стартуємо 2 вересня. Ніякі рішення педрад чи засновників про початок занять у серпні! Тим паче, треба враховувати температурний режим влітку в нашій області.

Тож наразі дітки активно відпочивають, батьки піклуються про їх дозвілля, а ми, освітяни, готуємося до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду. Першочергова увага створенню безпечних умов, а також забезпеченню генераторами, безперебійним Інтернетом, ремонт котелень, систем опалення тощо. Працюємо, колеги.

За інформацією директора Департамента освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександра Лончака