1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАРАДА ОЧІЛЬНИКА РАЙОНУ З...

НАРАДА ОЧІЛЬНИКА РАЙОНУ З ГОЛОВАМИ ГРОМАД

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайла Шарафаненка пройшла нарада з головами громад Болградського району. В нараді взяли участь заступник начальника Болградської РВА Олександр Іорданов, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, начальник Болградського РТЦК та СП Анатолій Кушнір та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

На початку наради начальник Болградського РТЦК та СП Анатолій Кушнір доповів про хід виконання заходів мобілізації людських та транспортних ресурсів на території району. Було наголошено на тому, що й надалі громадам потрібно активізувати роботу з виконання мобілізаційних планів. В свою чергу голови громад району обговорили проблемні питання, з якими вони стикаються під час мобілізаційних заходів.

Під час наради присутні розглянули наступні питання:

– підсумки виконання районного бюджету та місцевих бюджетів громад Болградського району за І півріччя 2024 року та проблемні питання щодо їх наповнення.

– стан роботи комісій з легалізації зайнятості населення та погашення заборгованості з виплати заробітної плати та супутніх платежів на підприємствах Болградського району в умовах воєнного стану.

– реалізацію державної політики з питань внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та членів їх сімей.

– необхідність створення місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення.

– створення та використання місцевого матеріального резерву територіальних громад Болградського району для запобігання/ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

– результати роботи груп оповіщення відповідно до постанови КМУ Nº560 від 16 травня 2024 року «Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період».

Учасники наради мали можливість обговорити проблемні питання, внести свої пропозиції та доповнення стосовно вищезазначених питань.