1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕРШИЙ КООРДИНАЦІЙНИЙ БРИФІНГ З...

ПЕРШИЙ КООРДИНАЦІЙНИЙ БРИФІНГ З ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОТРЕБ ЕНЕРГЕТИЧНОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ

Вчора, 18 липня, начальник Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з заступниками голови Болградської РВА, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та головами громад району взяли участь в першому брифінгу на виконання рішення Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Брифінг відбувся під керівництвом заступника Офісу Президента Олексія Кулеби та Міністра енергетики України Германа Галущенка й був присвячений забезпеченню потреб енергетичного сектору України.

Серед учасників представники Офісу президента, Міністерств, ОВА та регіональних громад, міжнародних партнерів і посольств.

Під час координаційного брифінгу обговорили заходи щодо спрощення підключень до мереж і розвитку розподіленої генерації, програми державної підтримки та фінансування розвитку розподіленої генерації для домогосподарств, малого та середнього бізнесу.

Презентували цифрову платформу щодо систематизації наявних потреб та проєктів в енергетичному секторі, розроблену ПРООН в рамках підтримки термінових ремонтних робіт енергетичної інфраструктури та відновлення енергетичного сектору.

Також анонсували, що найближчим часом запрацює Урядова «гаряча лінія» з питань енергетики.

Було зазначено, що брифінги відбуватимуться кожних два тижні та будуть присвячені оперативному реагуванню на запити громад і координації з міжнародними партнерами.