1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ДЕПУТАТИ АРЦИЗЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: ДЕПУТАТИ АРЦИЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО КМУ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕБІЙНОЇ РОБОТИ МОБІЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ ТА ДОСТУПУ ДО МЕРЕЖІ “ІНТЕРНЕТ” У ГРОМАДІ

 

Минулої п’ятниці, 19 липня, під час чергового пленарного засідання, депутати затвердили звернення до Кабінету Міністрів України з проханням вжити невідкладних заходів для забезпечення безперебійної роботи мобільного зв’язку та доступу до мережі  Інтернет  у громаді.

Наводимо текст даного звернення:

«Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) видано Розпорядження від 15.07.2024 № 539/2344 «Про внесення змін до розпорядження НЦУ 154/1959 Розпорядження НЦУ про забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж в умовах воєнного стану». Рішення, спрямоване на покращення якості надання послуг мобільного зв’язку та доступу до мережі Інтернет в умовах планового, аварійного, незапланованого та/або вимушеного відключення електропостачання інфраструктури електронних комунікаційних мереж в умовах воєнного стану та зобов’язує операторів мобільного зв’язку забезпечити працездатність базових станцій в умовах відсутності електропостачання протягом 10 годин.

Проте якість надання послуг мобільного зв’язку та доступу до мережі Інтернет в Арцизькій міській територіальній громаді Болградського району Одеської області низька. При припиненні електропостачання якість мобільного зв’язку різко знижується, у деяких районах м. Арциз та у деяких сільських населених пунктах громади зв’язок зникає взагалі. Наприклад: в м. Арциз, вул. Калмикова мобільний зв’язок зникає через 30 хв.-2 год., в с. Главані, с. Прямобалка, с. Виноградівка, с. Делень погіршується якість зв’язку або зникає покриття окремих операторів мобільного зв’язку.

Наявність мобільного зв’язку та доступу до мережі інтернет має велике значення для нашої громади. Оповіщення повітряної тривоги, виклики аварійно-рятувальних служб здійснюються засобами мобільного зв’язку. В умовах воєнного стану та частих пожеж через посухи відсутність мобільного зв’язку несе загрозу життю людей.

Враховуючи зазначене ми звертаємось до Вас з проханням сприяти у виконанні операторами мобільного зв’язку вимог розпорядження НЦУ від 15.07.2024 № 539/2344 щодо забезпечення безперебійної роботи базових станцій протягом 10 годин.»

За інформацією Арцизької міської ради