1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ВІДКРИТТЯ КАПЛИЦІ...

НОВИНИ ГРОМАД: ВІДКРИТТЯ КАПЛИЦІ У ВІДДІЛЕННІ ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ТАРУТИНСЬКОЇ ЛІКАРНІ

У відділені паліативної допомоги Тарутинської лікарні пацієнти отримують медичну та психологічну підтримку, що допомагає полегшити життя людям із важким діагнозом.

Немаловажним для тяжких хворих є і духовне зцілення. Саме тому у цьому відділенні була облаштована каплиця.

23 липня благочинний храмів Тарутинського округу – Преосвященніший єпископ Тарутинський Аліпій, вікарій Одеської єпархії разом зі священнослужителями округу провів службу з нагоди відкриття каплиці на честь Святого Великомученика та Цілителя Пантелеймона та освячення паліативного відділення. Відкриття каплиці відбулось за участю Тарутинського селищного голови Сави Чернєва, генерального директора Тарутинської ЦЛ Ірини Пулєвої, лікарів, медичних сестер та інших працівників закладу, пацієнтів паліативного відділення.

Владика Аліпій зазначив важливість духовної опіки усіх, хто опинився у важких життєвих обставинах; що ніхто не має залишатися сам на сам із бідою, але у молитві та спілкуванні із священником, має отримати Божу допомогу, надію та духовну підтримку!

Лікарняна каплиця – це результат спільної праці багатьох людей. Її прикрашають ікони святих, серед яких – ікона Пресвятої Богородиці. Цю ікону відділенню паліативної допомоги задовго до відкриття каплиці подарував Сава Чернєв, тому що Богородиця співчуває кожній людині, заступаючись за нас перед Господом, розуміє міру людських гріхів, позбавляє від скорботи, печалі та труднощів.

Відкриття каплиці стало можливим завдяки фінансовій підтримці благодійників с-ща Тарутине – Івана Дамаскина та Тетяни Ніколаєвої.

Велике дякуємо тим, хто причетний до доброї справи!

Божого благословіння нам усім!

За інформацією Тарутинської селищної ради