1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЯК В...

НОВИНИ ГРОМАД: ЯК В ГОРОДНЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ ДОГЛЯДАЮТЬ ЗА МОЛОДИМИ НАСАДЖЕННЯМИ

У селі Дмитрівка Городненської громади робітниками благоустрою проводиться просапка молодих насаджень. Від догляду за молодими саджанцями залежить як приживуться насадження, чи буде на в’їзді до села ліс павлівний та акацій.

Саджанці павловні висаджені в рамках двох екологічних проєктів, а молоді насадження акації при співпраці голови громади Миколи Богоєва та начальника ДП «Ізмаїльське лісове господарство» Леоніда Гаджилова. У цьому населеному пункті практично не залишилося лісонасаджень саме тому керівництво громади приділяє особливу увагу відновленню лісового фонду.

Відновлення лісів дуже важливо для нашого регіону про це свідчать кліматичні зміни, з настанням аномальної спеки ми усвідомлюємо, наскільки важливими є зелені насадження, адже всі ми шукаємо, де можна сховатися від аномальної спеки.

Декілька фактів про користь дерев: очищають повітря, виробляють кисень, покращують наше здоров’я, живлять і стабілізують грунт, захищають від вітру, регулюють температуру повітря, утримують воду і контролюють повені, знижують рівень навколишнього шуму, виробляють їжу і дають притулок живим організмам, борються з вірусами та бактеріями, покращують настрій.

Бережемо природу! Від нас залежить наше майбутнє!

За інформацією Городненської сільської ради