1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ДО БОЛГРАДСЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: ДО БОЛГРАДСЬКОЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ РАЙОННОЇ ЛІКАРНІ ПРИВЕЗЛИ МАМОГРАФ

На цьому тижні Болградська центральна районна лікарня Болградської міської ради поповнилась новим обладнанням – мамографом.

Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом з заступником Андрієм Гарваловим та заступником генерального директора КНП “Болградська центральна районна лікарня” Володимиром Желясковим прийняли обладнання, якого так не вистачало не тільки нашій громаді, а й району в цілому.

Завдяки цьому сучасному апарату з’явилась можливість робити мамографію молочних залоз неінвазивним методом діагностичного обстеження, що дозволяє з великою точністю виявити злоякісні новоутворення на ранніх стадіях патологічного процесу, задовго до появи першої клінічної симптоматики.

Наразі обладнання чекає на спеціалістів, які в найближчий час мають його підключити, налаштувати та підготувати до роботи.

Отримати дане обладнання вдалось завдяки плідній підтримці заступника голови Одеської обласної ради Вадима Шкарівського, регіональної координаторки проєктів в Одеській та Миколаївських областях Благодійної організації “Благодійний фонд” Здоров’я жінки та планування сім’ї” Людмили Акімової та Благодійного фонду “Християнська медична асоціація України” м. Львів, за що ми їм щиро дякуємо.

За інформацією Болградської міської ради