1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВЕБІНАР ДЛЯ АГРАРІЇВ, ЯКІ...

ВЕБІНАР ДЛЯ АГРАРІЇВ, ЯКІ ЗАЦІКАВЛЕНІ У ВІДНОВЛЕННІ ЗРОШЕННЯ

❓Як залучити інвестиції для збільшення площ під зрошенням? Які переваги отримують аграрії, об’єднавшись в організації водокористувачів (ОВК)? Як створити таку організацію та отримати у власність об’єкти меліоративної мережі?

✅Відповідь на ці та інші запитання щодо відновлення гідротехнічної меліорації аграрії отримають о 14:00 1 серпня під час вебінару, який організовує Програма USAID АГРО.

💦Площа меліорованих земель в Україні налічує 5,5 млн га, у т.ч. зрошуваних – 2,2 млн га, осушуваних – 3,3 млн га. Україна має великі перспективи для розвитку зрошення. Проте у 2023 році полито тільки 133,6 тис. га. При тому полив кожного третього гектару із цієї площі забезпечили організації водокористувачів – об’єднання, які створюють агровиробники для відновлення та модернізації зрошення. Сьогодні в Україні створено вже 43 організації водокористувачів, а їх членами є понад 120 агровиробників. При тому кількість таких організацій стрімко зростає.

🖇Під час вебінару аграрії дізнаються:

Які переваги мають організації водокористувачів? Чому аграріям вигідно їх створювати?

Як створити організацію водокористувачів?

Які можливості мають такі організації?

Який алгоритм отримання об’єктів меліоративної мережі у власність ОВК?

Які особливості здійснення господарської діяльності ОВК, в тому числі щодо визначення тарифу на послуги, їх розрахунку та оплати?

☝️Окрім того, агровиробники, які створили організації водокористувачів, поділяться своїм досвідом відновлення зрошення та самостійного господарювання на меліоративній мережі.

🔺Для участі необхідно зареєструватися до 18:00 31.07.2024 за посиланням👉https://docs.google.com/…/1FAIpQLSesryEFgSMJ…/viewform.

📱 Підписуйтесь на наш телеграм-канал 👉https://t.me/dargme та дізнавайтеся новини Держрибагентства першими.