1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ...

ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ В НАВЧАННЯХ З ЛІКВІДАЦІЇ МЕДИКО-САНІТАРНИХ НАСЛІДКІВ ПРИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ

Вчора начальник Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко взяв участь в навчаннях з ліквідації медико-санітарних наслідків при надзвичайних ситуаціях, який відбувся в Арцизькій громаді.

Навчання відбулись за сприяння генерального директора КНП «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Світлани Ізосімової.

В заході взяли участь бригади екстреної медичної допомоги Арцизької та сусідніх громад, а також Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Під час заходу учасники вдосконалювали навички в підготовці до можливих викликів та надзвичайних ситуацій, обмінювались досвідом задля покращення координації між службами. Такі заходи допомагають бути більш готовими та організованими у випадку реальних загроз.

Напередодні свята Дня медичного працівника керівництво області, району та громади привітали всіх присутніх та вручили Почесні грамоти й подяки Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА, Одеської обласної ради, Болградської районної військової адміністрації, Арцизької міської ради.

«Ми щиро вдячні вам за самовідданість, милосердя, доброту й щедрість душі всім, хто працює в закладах охорони здоров’я та тим, хто сьогодні на передовій рятує життя пораненим військовим і цивільним, допомагаючи внутрішньо переміщеним особам. Дякую всім вам за невтомну та важку працю, за врятовані життя, за ваш неоціненний вклад у перемогу України. Низький уклін та слова подяки вам за ваші добрі серця та золоті руки, високий професіоналізм та щоденну виснажливу працю» – висловив слова подяки в своєму вітальному слові начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко.

Завдяки злагодженій та спільній співпраці начальника Одеської ОВА Олега Кіпера, Міністерства охорони здоров’я та Департаменту охорони здоров’я Одеської області, Татарбунарському підрозділу екстреної медичної допомоги для обслуговування складної ділянки дороги М-15 передали автомобіль швидкої допомоги класу «С».

Зазначимо, що тип «С» — це реанімобіль, призначений для проведення лікувальних заходів екстреної медичної допомоги силами реанімаційної або спеціалізованої бригади, транспортування та моніторингу пацієнтів у тяжкому або критичному стані.