1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СТАН САНІТАРНО – ЕПІДЕМІЧНОЇ...

СТАН САНІТАРНО – ЕПІДЕМІЧНОЇ СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в Болградському районі за тиждень у порівнянні з минулим збільшилась на 9 випадків. Збільшення відбулось, в основному, за рахунок захворюваності серед дітей – на 42,9 %.

На цьому тижні захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась таким чином 74% та 26% відповідно. Основна питома вага у структурі дитячої захворюваності припадала на вікові групи від 1 до 5 років – 64,3%.

Згідно з факторним аналізом, більшість хворих (68,4%) пов’язували своє захворювання зі споживанням домашніх страв, приготовлених та збережених з порушенням технології. Вживання овочів та фруктів стало причиною у 26% випадків.

За минулий період на території району були зареєстровані 1 випадок укусів відомими тваринами, постраждала доросла людина. Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Захворюваність на повітряно – крапельні та вакцинокеровані інфекції – кашлюк, дифтерія, кір не реєструвались.

Захворюваність на грип та ГРВІ знаходилась на сезонному рівні.

За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля в Болградському районі відібрані 4 проби. Холерний вібріон не виділено. Всі хворі з розладами шлунково – кишкового тракту обстежені на холеру, результати негативні.

У ході моніторингових досліджень стану забруднення атмосферного повітря на території Болградської ТГ м. Болград було відібрано 3 проби на вміст оксиду вуглецю, діоксид азоту, пилу, діоксиду сірки, фенолу, формальдегіду. Перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

У ході проведення акустичного моніторингу на території Болградської ТГ м. Болград, проведено 2 виміри, а також Арцизської ТГ м.Арциз проведено 2 виміри. Перевищення гранично допустимих рівнів шуму не встановлено.

Радіаційний фон залишався на рівні багаторічних спостережень і не перевищував гранично допустимі показники.

Санітарно – епідемічна ситуація залишається на контролі.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”