1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ФК “БУДЖАК-АРЦИЗ”...

НОВИНИ ГРОМАД: ФК “БУДЖАК-АРЦИЗ” АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ БОРОТИМЕТЬСЯ ЗА КУБОК ТРУСЕВИЧА

6 серпня 2024 року відбулася процедура жеребкування традиційних обласних аматорських змагань “Кубок Одеської області з футболу імені Трусевича”. Цьогорічні змагання об’єднали 18 аматорських футбольних клубів, серед яких і ФК “Буджак-Арциз”.

Учасники були розподілені на три зони за територіальним принципом. Такий підхід сприяє зручності в організації матчів та мінімізує витрати на переїзди.

Зона “ЦЕНТР”:

ФК «Титан» Одеса
ФК «Південна Пальміра» Одеса
ФК «Олімпік» Одеса
ФК «Юридична академія» (ФСМП) Одеса
ФК “СОХОНЕТ” Одеса
ФСК «Хаджибей» Усатове
ФК “Гектар” Одеса
ФК “Феміда” Одеса

Зона “ПІВДЕНЬ”:

ФК “Ізмаїл” Ізмаїл
ФК “Балкани” с. Зоря
ФК “Тирас-2500” Білгород-Дністровський
ФК “Дунай” Ізмаїл
ФК “Зоря” с. Сарата
ФК “Буджак-Арциз” Арциз

Зона “ПІВНІЧ”:

ФК “Прикордонник” Подільск
ФК “Імперия Холоду” Подільськ
СВК “Вікторія” с. Яковлівка
ФСК “Локомотив” В.Михайлівка

Очікується, що “Кубок Трусевича” стане справжнім святом футболу для мешканців Одеської області. Змагання не тільки піднімають спортивний рівень команд, але й зміцнюють місцеву футбольну спільноту, об’єднуючи людей різного віку та професій.

Змагання стартують вже у найближчу суботу.

Про першу гру нашого ФК “Буджак – Арциз” в змаганнях повідомимо у анонсі. Очікуйте оголошення.

Довідка:
“Кубок Трусевича” розігрується з 1966 року. Спочатку, це був турнір за участю команд майстрів Одеської області — у перших трьох розіграшах грали одеські «Чорноморець», СКА, «Автомобіліст» та ізмаїльський «Дунаєць».

Першим володарем Кубка Трусевича у 1966 році став одеський СКА – у вирішальному матчі армійці з рахунком 1:0 обіграли «Чорноморець». Зауважимо, що це була офіційна гра чемпіонату СРСР першої групи класу А, і в газеті «Радянський спорт» звіт про неї було опубліковано під назвою «Одразу у двох турнірах».

Згодом турнір став аматорським за участю збірних команд обласних рад добровільних спортивних товариств та відомств.

1989 року обласна федерація футболу прийняла рішення об’єднати Кубок області з Меморіалом Трусевича через велику щільність календаря — з того часу Кубок Одеської області, який у свою чергу розігрується з 1939 року, став носити ім’я Миколи Трусевича.

А першим володарем Кубка Одеської області пам’яті Миколи Трусевича у 1989 році стало одеське «Динамо». Команда «Динамо» представляла Біляївку, але фактично це було одеське «Динамо», яке того сезону з організаційних міркувань змінило прописку і офіційно представляло Біляївку.

Рекордсменом Кубка Одеської області за кількістю завойованих трофеїв є татарбунарське «Повстання» – 6 перемог. При цьому татарбунарці 7 разів виходили у фінал і поряд з одеським «Динамо» та «Єреміївкою» посідають за цим показником друге місце в історії, на одну гру поступаючись овідіопольському «Дністру», який виходив у фінал 8 разів.

За інформацією Арцизької міської ради