1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АРЦИЗЬКІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗУСТРІВСЯ...

АРЦИЗЬКІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗУСТРІВСЯ З РОДИНАМИ ВІЙСЬКОВИХ ГРОМАДИ ТА ОБГОВОРИВ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ

Сьогодні, Арцизькій міський голова Сергій Парпуланский провів зустріч з родинами  загиблих воїнів, безвісти зниклих та тих, хто перебуває у полоні.

«Вони  мають відчувати нашу постійну підтримку і готовність до вирішення будь-яких проблем, які їх турбують»  – зазначив він.

Під час зустрічі обговорили багато актуальних питань та ще раз розповіли про підтримку від міської ради, на яку можуть розраховувати родини наших Героїв. Зокрема:

• Представили спеціаліста по роботі з ветеранами та їх родинами, який вже розпочав свою роботу у відділі соціального захисту населення. Звернувшись до неї, можна заручитися нашою підтримкою та допомогою, а також вирішити актуальні проблемні питання.

• Діючі програми підтримки родин загиблих, в полоні, безвісти зниклих воїнів Арцизької громади.

Таких програм у нас 4: одноразова допомога на поховання у розмірі 20 тис грн., одноразова допомога сім’ям загиблого у розмірі 50 тис грн., яка рівними частинами розподіляється між всіма членами 1 ступеня споріднення та щорічні програми матеріальної допомоги дітям загиблого (10 тис грн. на кожну дитину) та компенсація послуг водопостачання у розмірі 1 тис грн..

• Забезпечення дровами. Наразі збираємо заявки щодо постачання дров. Плануємо до початку паливного сезону забезпечити всі сім’ї військових, які мають потребу, дровами по 2 куб. кожній родині.

• Питання забезпечення житлом. Військові, у яких відсутнє житло або недостатня житлова площа, повинні стати на квартирний облік, аби ми могли підтримати їх або допомогти отримати підтримку від держави.

• Земельні питання. Програмою підтримки родин військових ми передбачили виділення кожному захиснику громади земельну ділянку. Але оскільки земельні реєстри у воєнний час закриті, поки ми тільки збираємо базу даних військових, а також членів родин військових, які не мають земельної ділянки.

• Харчування дітей в закладах освіти.

Ще раз хочемо наголосити, що в закладах освіти нашої громади діти загиблих військових, в полоні, безвісти зниклих мають право на безкоштовне харчування, яке фінансується за рахунок місцевого бюджету. Щодо отримання цієї пільги ви можете звернутися безпосередньо до керівника закладу освіти чи класного керівника або вихователя.

Окрім цього обговорили декілька соціальних проектів:

1. Ветеранський простір

Незабаром на базі нашої міської бібліотеки буде працювати ветеранський простір, куди можна буде звернутися з юридичними, психологічними та іншими питаннями.

2. Алея магнолій

Дружина одного із загиблих воїнів Сергія Нурісламова, який проживав в Арцизі, звернулася до нас із пропозицією висадити алею магнолій або сакур в мікрорайоні на початку алеї Кохання. Місце дружина загиблого пропонує саме там, тому що її чоловік, проживаючи в Арцизі, дуже часто любив там гуляти з родиною.

3. Алея Слави

Ми розробили проект щодо встановлення алеї слави на зразок меморіалу у правому крилі Соборної площі. Від проекту Алеї Слави в центрі міста громада  не відмовляється. Але оскільки він потребує значних фінансових ресурсів, яких у громади наразі немає, буде залучено інвесторів, аби втілити проєкт у життя.

«Нам було дуже важливо почути думку саме родин загиблих Героїв щодо вибору локацій та облаштування алей, і у ході обговорення вирішили створити Алею магнолій при в’їзді до мікрорайону (ділянка між заправкою та ринком). За пропозиціями родин наших воїнів на цій алеї облаштуємо тимчасові місця пам’яті загиблих Героїв.  Ми продовжимо працювати над реалізацією усіх наших ініціатив, і я впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо втілити всі плани в життя. Дякую усім, що знайшли час та прийшли на зустріч. Разом ми можемо зробити більше, аби пам’ять про наших героїв жила в кожному куточку нашої громади, а їхні родини відчували нашу постійну підтримку і турботу»  – зазначив керівник громади.

За інформацією Арцизької громади