1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ У...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ У ГРОМАДАХ БОЛГРАДЩИНИ: НОВІ ТЕНДЕРИ НА PROZORRO ТА ДОПОМОГА ЗСУ

Робоча група «Прозорість і підзвітність» Болградської РВА  продовжує свою діяльність, наголошуючи на важливості раціонального використання коштів та їх спрямування на пріоритетні завдання.

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи,  під час якої голова Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з заступником голови Болградської РВА Олександром Іордановим, начальником відділу фінансів Болградської РВА Павлом Синельниковим та представником Болградської окружної прокуратури Ольгою Карапіря  проаналізували стан проведення публічних закупівель громадами району за цей тиждень та видатки з місцевих бюджетів громад для  забезпечення й підтримки сил оборони за 8 місяців 2024 року.

Цього тижня територіальні громади Болградщини  оголосили чотири тендерних пропозиції через систему ProZorro на суму 513 тис. грн.

Структурні підрозділи Болградської  міської  ради оголосили 3 тендери на суму 453 тис. грн. Предметом закупок стали послуги з нерегулярних пасажирських перевезень та перевезення мобілізаційних ресурсів до місць навчальних центрів та військових частин.

Відділ освіти, молоді та спорту Теплицької сільської ради оголосив один тендер на суму 60,0 тис. грн. на закупку 4 багатофункціональних пристроїв  (принтер-сканер-копір).

Оголошення цих тендерних пропозицій через систему ProZorro демонструє прагнення громад Болградщини до прозорості та підзвітності у використанні бюджетних коштів.

Також члени робочої групи розглянули видатки з місцевих бюджетів на заходи та роботи з підтримки підрозділів ЗСУ. Станом на 01 серпня 2024 року з передбачених 27415 тис. грн. громади району профінансували 22467 тис. грн. Це складає 82% від  запланованої підтримки. Деякі громади району планують збільшити  обсяги допомоги та прийняти відповідні рішення сесій.

За 8 місяців 2024 року найбільше видатків здійснено Болградською ОТГ – 7778 тис. грн., Теплицькою ОТГ – 3400 тис. грн., Городненською ОТГ – 2500 тис. грн., найменше перерахувань здійснили Тарутинська ОТГ –  581,1 тис. грн. та  Криничненська ОТГ – 773,6 тис. грн.

Як зазначив голова Болградської РВА- допомога нашим військовим залишається у пріоритеті. Тому працюємо на Перемогу!

Робоча група продовжує моніторити публічні закупівлі в районі, забезпечуючи прозорість та раціональне використання бюджетних коштів для забезпечення ефективного управління фінансовими ресурсами у відповідності до вимог законодавства.