1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕРЕВІРКА ЧИННОСТІ ПОВІСТКИ ВІД...

ПЕРЕВІРКА ЧИННОСТІ ПОВІСТКИ ВІД ТЦК ЧЕРЕЗ ЗАСТОСУНОК РЕЗЕРВ+

🔸Уряд вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації.

▪️Цими змінами уточнено вимоги до повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, у частині присвоєння таким повісткам унікального електронного ідентифікатору у вигляді QR-коду, за допомогою якого можна перевірити всю інформацію, зазначену у повістці.

🔸Також визначено механізм перевірки чинності повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг», у тому числі за допомогою електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, зокрема, з використанням його мобільного додатка.

*за словами Міноборони, мобільним додатком електронного кабінету військовозобовʼязаного є Резерв+.

▪️За допомогою Резерв+ можна буде перевірити чинність повістки від ТЦК, яка сформована через Реєстр «Оберіг».

🔸Уряд визначив статус повісток на бланку та повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (у тому числі у роздрукованому вигляді) та їх юридичної сили.

▪️У порядку також врегульовано визначення адреси надсилання повістки резервісту або військовозобов’язаному, який уточнив свої персональні дані після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, і уточнено зміст інформації, що міститься в описі вкладення та надсилається разом із повісткою.