1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СПРОТИВ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ В...

СПРОТИВ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ

Жителі окупованому Криму щоденно невтомно продовжують чинити опір російським окупантам, демонструючи незламний дух та віру в Україну.

Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму та про людей, які руйнують наративи російської пропаганди, в нашій постійній рубриці #рух_спротиву.

▶️Мешканець Севастополя у соцмережах критикував дії російських військових. Окупанти затримали чоловіка, склали адміністративний протокол й передали до так званого “суду”.

▶️ Мешканець Партеніта у соцмережах критикував окупантів. Чоловіка затримали, змусили просити вибачення на камеру, склали протокол і передали до незаконного “суду”.

▶️ В окупованій Ялті громадяни висловлювали обурення тим, що вуличний музикант грав російські пропагандистські пісні.

▶️ Активісти руху спротиву “АТЕШ” розвідали військові об’єкти окупантів у Севастополі, зокрема базу ППО на мисі Фіолент та оборонні позиції навколо незаконного “керченського мосту”.

▶️ Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах та селищах на півострові, зокрема в Севастополі, Ялті та Сімеїзі. Також у соцмережах учасники руху опублікували історії про стан медицини на тимчасово окупованих територіях, зокрема й у Криму.

▶️ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму та сіяти серед них паніку, а також попереджувати цивільне населення про можливі російські провокації на півострові.

▶️ Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів, та інформувати про реалії життя на окупованих територіях.

🤬Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 23 липня 2024 року зафіксовано 913 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення російської федерації до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших “компетентних” органів. З них у 811 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 18 випадках розгляд матеріалів продовжується.

За ознакою статі 337 (42%) постанов винесено щодо жінок, та 473 (58%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 26,4 млн російських рублів.

💙💛 Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

Возможно, это изображение текст

Смотреть статистику

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Отправить

Поделиться