1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЬОГОДНІ – 80-ТА РІЧНИЦЯ...

СЬОГОДНІ – 80-ТА РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ СЕЛА ВЛАДИЧЕНЬ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Вісімдесят років відокремлюють нас від гіркої та водночас радісної в історії нашого краю події – визволення села Владичень від нацистських загарбників. Сталося це 27 серпня 1944 року. Саме цього дня з землі Одещини було вигнано останнього нацистського окупанта. І сталося це у селі Владичень.

Вісімдесят років – це багато чи мало? Не суть. Це насамперед привід пам’ятати та бути вдячними тим, хто, не шкодуючи своїх сил, здоров’я, молодості та життя, подарував майбутнім покоління свободу та мирне небо на довгі роки.

З цією метою сьогодні у селі Владичень до пам’ятного знака на честь тієї дати відбулась церемонія покладання квітів. Таким чином, свою пошану визволителям висловили голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, секретар Болградської міської ради віра Ніколаєнко, депутат Болградської міської ради Володимир Сайтарли, керівник ГО «Організація ветеранів» Болградської міської ОТГ Олександр Луценко, педагогічний та учнівський колективи, мешканці села.

«Сьогодні ми відзначаємо 80-ту річницю визволення села Владичень – останнього населеного пункту Одеської області від нацистів, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Дякуємо всім, хто самовіддано наближав розгром ворога та допомагав підіймати Україну з руїн. Згадуємо всіх, чиє життя забрала та страшна війна. Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. Гірко визнавати, але сьогодні українцям знову доведеться захищати Україну, її свободу та територіальну цілісність від посягань сусідньої держави. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу. Вічна та світла пам’ять нашім загиблими воїнам! Нехай в Україні скоріше запанує мир!», – зазначила на мітингу біля пам’ятного знаку секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Ми пам’ятаємо, ми вдячні!

За інформацією Болградської міської ради